Τουρισμός

Ά. Γκερέκου: Ως ΕΟΤ εστιάζουμε στον πολιτιστικό τουρισμό

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ στην παρουσίαση του προγράμματος προβολής της Σαλαμίνας

Τον πρώτο κύκλο των βιωματικών σεμιναρίων εισαγωγής στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και στο  έργο του Ευριπίδη, που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, παρουσίασαν το Σάββατο 10 Ιουλίου στο δημαρχείο του νησιού η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, και η σκηνοθέτρια Χρύσα Γεωργαντά.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου στο σπήλαιο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Περιστέρια Σαλαμίνας, όπου ο μεγάλος τραγωδός αποσυρόταν για να εμπνευστεί, να διαλογιστεί και να συνθέσει πολλές από τις τραγωδίες του.

 

 

Κατά την παρουσίαση, η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της Σαλαμίνας, επισημαίνοντας ότι «αυτό το νησί, που αποτέλεσε τη φυσική προέκταση του κλασσικού πολιτισμού της αρχαίας Αθήνας, που το αγάπησε η Ιστορία, η Φύση και το αττικό φως, ακολούθησε την πορεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και εξαιτίας μιας άναρχης αστικοποίησης και άνισης εκβιομηχάνισης οδηγήθηκε σε υποβάθμιση και εξοστρακισμό από τις τουριστικά προβεβλημένες περιοχές της χώρας».

«Για τον λόγο αυτόν» τόνισε «αποτελεί προσωπικό στοίχημα για μένα να ξαναδώσουμε στη Σαλαμίνα τη θέση και την αίγλη που της ανήκει».

 

Δήμος Σαλαμίνας – ΕΟΤ: «Έτος Ευριπίδη» το 2022

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Γκερέκου και ο κος Παναγόπουλος ανακοίνωσαν και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των δυνατοτήτων του νησιού για εκπαιδευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό. Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται:

  • η διοργάνωση τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, και
  • ο ορισμός του 2022 ως «Έτους Ευριπίδη», στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και σειρά σεμιναρίων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων πανεπιστημιακών.

 

 

Εξάλλου, σε συνέντευξή που παραχώρησε χθες Κυριακή 11 Ιουλίου στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» μπροστά στο Σπήλαιο του Ευριπίδη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε ότι «ως ΕΟΤ εστιάζουμε στον πολιτιστικό τουρισμό και η Σαλαμίνα είναι τόσο δυνατά φορτισμένη με πολιτιστικό αποτύπωμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φετινή τουριστική περίοδο δηλώνοντας ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, «δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι, ούτε όμως και απαισιόδοξοι», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από αυτή τη δραματική κατάσταση που έχουμε ζήσει και παλεύουμε, πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και οφείλουμε να αλλάξουμε, καθώς δεν μπορούμε πια να αντιμετωπίζουμε το θέμα της φιλοξενίας με τον αυτόματο πιλότο».

Αφήστε μια απάντηση