Ομογένεια

«Γέγονε – Μέσα στο Μουσείο» – Στην ERT World με αγγλικούς υπότιτλους

Photo: Αυτοκράτορας-Ανδρόνικος-Β΄

Ημερ. μετάδοσης: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή, στις 17:55 CET, 18:55 Τοπική Ελλάδος.

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και του πολιτισμού  που ξεκλειδώνει τη φαντασία των παιδιών, προσφέρει η σειρά stop motion animation της ΕΡΤ «Γέγονε – Μέσα στο μουσείο» σε συνεργασία με μουσεία της Αττικής. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:55 (ώρα Ελλάδας) στην ERT World και θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους με σκοπό να την παρακολουθήσουν και οι νεότερες γενιές τηλεθεατών που ζουν στο εξωτερικό.

Κάθε επεισόδιο διαρκεί 5′ και απευθύνεται σε παιδιά 6-9 ετών. Σκοπός της σειράς είναι να δημιουργήσει μια πρώτη επαφή των παιδιών με τα μουσεία, μέσα από μια ψυχαγωγική αφήγηση. Ταυτόχρονα, δημιουργεί το έδαφος για οικογενειακή ψυχαγωγία και συζήτηση ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, αλλά και μέσα σε μουσεία και σχολεία.

Κενταυρομαχία-Μουσείο-Ακρόπολη

Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κάθε μουσείου, έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικά εκθέματα που αντιπροσωπεύουν το κάθε μουσείο (δύο εκθέματα ανά μουσείο). Αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται σε τρισδιάστατα μοντέλα Η τεχνική του stop motion animation είναι μία από τις πιο απαιτητικές, αλλά και δημιουργικές τεχνικές. Συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, το χειροποίητο με το computer generated animation. Είναι μια τεχνική που ξαναγεννιέται παγκοσμίως και στην ΕΡΤ μεταφέρθηκε – για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά – σε σειρά animation.

Ο-Τζόκευ-του-Αρτεμισίου-Εθνικό-Αρχαιολογικό-Μουσείο

Παράλληλα, η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής για κάθε επεισόδιο, όπως και η ηχογράφηση της από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, αποκαλύπτει τις εξαιρετικές δυνατότητες της ΕΡΤ να στηρίξει παιδιά και πολιτισμό με την παραγωγή μιας σειράς με καλλιτεχνικό βάθος και επιστημονική εγκυρότητα. To «Γέγονε» φέρνει τα παιδιά κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά, ξεκλειδώνει τη φαντασία τους, αλλά και τις πόρτες του κάθε μουσείου.

Η ERTWORLD είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη δορυφορικά από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσω της διεθνούς εκδοχής του ERTFLIX.

Το-Χρυσόβουλο-Βυζαντινό-και-Χριστιανικό-Μουσειό

Στην Ελλάδα οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν την ERT World ζωντανά από το ERTFLIX καθώς και από τις πλατφόρμες Nova και Cosmote. 

 

Αφήστε μια απάντηση