Αυστρία Βιέννη Κύπρος Μουσική Ομογένεια Παροικιακά Νέα Πολιτισμικά

Συναυλία από τη Βιέννη, διαδικτυακά

 

Το μουσικό σχήμα fromSolo2Duet, που δημιουργήθηκε από την Κύπρια κλαρινετίστα Χριστιάνα Θαλασσινού και το μαέστρο Κωνσταντίνο Δημηνάκη, θα μας ταξιδέψουν μουσικά από τη Βιέννη με μία διαδικτυακή συναυλία την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 19:00. Μαζί τους επί σκηνής η σοπράνο Μαρία Κωστράκη και το α’ βιολί της Orpheus Kammerorchester Wien, Αγγελίνα Γεωργιάδη. Μελωδίες από τα ομορφότερα Βιεννέζικα Βαλς, εναλλάσσονται με άριες από πασίγνωστες όπερες, συμφωνικό ροκ και αργεντίνικα tango. Η διαδικτυακή συναυλία που πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος «ReCOVer20» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, θα μεταδοθεί δωρεάν από τα κανάλια του fromSolo2Duet σε Youtube και Facebook:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=208688260758305&id=106072414353224

https://youtu.be/KrnAr7qxdW0

Οι fromSolo2Duet δημιουργήθηκαν ως μουσικό σχήμα την περίοδο του πρώτου Lockdown, το Μάρτιο 2020. Η Κύπρια κλαρινετίστα Χριστιάνα Θαλασσινού, με σολιστικές εμφανίσεις σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα, διαγράφει μια αξιέπαινη καλλιτεχνική πορεία, μεταφέροντας τη φλόγα του ελληνικού πολιτισμού μέσω του κλαρινέτου. Ο  Ελλαδίτης μαέστρος και πιανίστας Κωνσταντίνος Δημηνάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Orpheus Kammerorchester Wien, με βραβεία από μεγάλες ορχήστρες και εμφανίσεις σε όπερες και θέατρα σε όλο τον κόσμο, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της κλασικής μουσικής, φροντίζοντας παράλληλα να μεταλαμπαδεύει τα διαμάντια της ελληνικής μουσικής στο ευρωπαϊκό κοινό.

Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την ίδια μέρα και ώρα στο κινηματοθέατρο Παλλάς της Λευκωσίας. Δυστυχώς το νέο κύμα της πανδημίας δεν επέτρεψε στους καλλιτέχνες να παρευρεθούν στην Κύπρο, κι έτσι η συναυλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη.

 

Αφήστε μια απάντηση