Ομογένεια

Επίσκεψη  Κώστα Φραγκογιάννη στη Βόρεια Μακεδονία

 

Επίσκεψη εργασίας Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη στη Βόρεια Μακεδονία

 

Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη διήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στα Σκόπια, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον νέο Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Dimitar Kovachevski, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, μεταφέροντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενταξιακές προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας και τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

 

 

Την αναγκαιότητα εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία επανέλαβε ο κ. Υφυπουργός και στις συναντήσεις του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για Ευρωπαϊκά θέματα κ. Bojan Marichic και την Υφυπουργό Εξωτερικών κα Fatmire Isaki, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει κάθε είδους στήριξη στις ενταξιακές προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και τεχνογνωσία για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Στις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας – με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για την Οικονομία και τις Επενδύσεις κ. Fatmir Bytyqi, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Fatmir Besimi και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Kreshnik Bekteshi, αναπτύχθηκαν πτυχές της θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και προοπτικές διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση με την ηγεσία της τράπεζας Stopanska – του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας – συζητήθηκε ο ρόλος του τραπεζικού τομέα στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Αφήστε μια απάντηση