Ελλάδα Κόσμος Τουρισμός

O Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης σε τηλεδιάσκεψη του WTTC 

 

O Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης σε τηλεδιάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) 

Τα μέτρα που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, αλλά και τις προτεραιότητες του Ελληνικού τουρισμού για το 2021, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, σε τηλεδιάσκεψη μελών του World Travel and Tourism Council (WTTC), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/10/20

Ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης παρουσίασε :

  • τον οδικό χάρτη που εφάρμοσε η Ελληνική Κυβέρνηση και πέτυχε το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι,
  • την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών,
  • τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας,
  • το σύστημα δειγματοληπτικών ελέγχων για covid 19 στις πύλες εισόδου της χώρας και τέλος απάντησε και σε ερωτήσεις συμμετεχόντων.

 

Παράλληλα, ανέλυσε τον ρόλο του ΕΟΤ στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και  παρουσίασε τις καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από τον Απρίλιο έως και σήμερα. Ανάπτυξε, επίσης, τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του Οργανισμού και τις προτεραιότητες για το 2021. Τέλος, ο Γ.Γ. ΕΟΤ τόνισε την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών και της τουριστικής βιομηχανίας συνολικά και έδωσε έμφαση στο συντονισμό των ενεργειών τους όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον COVID-19.

Την παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα παρακολούθησαν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Gloria Guevara και άλλοι παράγοντες της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο κ. Matthew Upchurch, CEO της Virtuoso, του παγκόσμιου δικτύου πρακτόρων με εξειδίκευση στον τουρισμό πολυτελείας (luxury travel), καθώς και η κα Christine Duffy, πρόεδρος της Carnival Cruise Line, εταιρείας κρουαζιέρας με έδρα τις ΗΠΑ.

 

Σχετικά με το World Travel and Tourism Council

O WTTC είναι διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Ανάμεσα στα μέλη του WTTC είναι πρόεδροι και CEO των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων: ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, κρουαζιέρας, ενοικίασης αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων,κ.α.

 

 

Αφήστε μια απάντηση