Ειδήσεις Ελλάδα Τουρισμός

Δ. Φραγκάκης: Στο «τραπέζι» δυναμικό άνοιγμα του ΕΟΤ στην Αυστραλία

 

Δ. Φραγκάκης: Στο «τραπέζι» δυναμικό άνοιγμα του ΕΟΤ στην αγορά της Αυστραλίας – Εξετάζεται η ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη

 

Συμμετοχή του ΓΓ του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, στο Greek Australian Dialogue Series

Η  Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες από την Αυστραλία. Kαι ο ΕΟΤ εξετάζει το ενδεχόμενο επανατοποθέτησης στην περιοχή, με την ίδρυση Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού στην Μελβούρνη. Στόχος, η ενίσχυση των δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς και η ενεργή υποστήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού, όπως και όλων των αυστραλών πολιτών, που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Αυτό επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/10/20 στο πλαίσιο της σειράς ελληνοαυστραλιανών διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series).

Ο  κ. Δημήτρης Φραγκάκης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του κ. Paul Nicolaou, διευθυντή του Business Leaders Council του Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, και της κ. Κάτιας Γκίκιζα, Συμβούλου στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σύδνεϋ.

Ο Γ.Γ. ΕΟΤ συνομιλώντας με φορείς της αγοράς, αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΕΟΤ για στενότερη συνεργασία με την Αυστραλία, ενώ δέχτηκε συγκεκριμένες προτάσεις και προσφορές από την ελληνική Ομογένεια για συνέργειες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού το καλοκαίρι, καθώς και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, ο Γενικός Γραμματέας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την Αυστραλία στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς και να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη χώρα, με την συνδρομή της ελληνικής κοινότητας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ανέφερε ότι η κοινότητα διατίθεται να προσφέρει δωρεάν χώρο, ώστε να στεγαστεί το γραφείο.

Σε ότι αφορά την αγορά της Αυστραλίας και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για τον ελληνικό Τουρισμό, ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: «Η Αυστραλία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς, μας ενδιαφέρει πολύ, όχι μόνο λόγω της Ομογένειας, αλλά και επειδή είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά, καθώς 11,3 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στο εξωτερικό από την Αυστραλία το 2019. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει πολύ περισσότερους ταξιδιώτες από την Αυστραλία. Προφανώς, οι περιορισμοί που ισχύουν λόγω COVID-19, δυσκολεύουν πολύ τα ταξίδια σήμερα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα αποκατασταθεί σταδιακά η κανονικότητα».

Η συμμετοχή του Γ.Γ. του ΕΟΤ στο Greek Australian Dialogue Series, προβλήθηκε με ρεπορτάζ, τόσο από τον ηλεκτρονικό Τύπο, όσο και από  η ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας».

 

Αφήστε μια απάντηση