TasosP.-OnLine

“Extraordinary Attorney Woo” : Από τις σειρές που θα λατρέψετε!

Η σειρά του Netflix “Extraordinary Attorney Woo” είναι ομολογουμένως μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix στις 29 Ιουνίου και στις 18 Αυγούστου θα προβληθεί το τελευταίο 16ο επεισόδιο.

Να σημειωθεί πως από τις 4 έως τις 17 Ιουλίου ήταν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της πλατφόρμας στην κατηγορία non-English σε οκτώ χώρες και στο ΤΟΡ-10 είκοσι δύο χωρών.

Μία σειρά τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες νοτιοκορεάτικες παραγωγές, κατάφερε όχι μόνον να αγαπηθεί αλλά και να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για την υποκριτική της πρωταγωνίστριας, της Park Eun-bin

Όχι, δεν είναι άλλο ένα νομικό δράμα, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αλλά αγγίζει με ανθρώπινη (και όχι μίζερη) διάθεση το θέμα του αυτισμού παρακολουθώντας  τη ζωή μιας νέας δικηγόρου, της 27χρονης Woo Young Woo, που ενώ είναι αυτιστική, από μικρό παιδί διαθέτει υψηλό ΙQ και καταφέρνει να είναι άριστη στο επάγγελμά της αντιμετωπίζοντας σε κάθε επεισόδιο και μία νέα υπόθεση όπου την προσεγγίζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο σκέψης!

Η σειρά καταφέρνει να δείξει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το πώς άτομα στο φάσμα του αυτισμού συχνά αποκλείονται από πολλές καθημερινές δραστηριότητες. Ακόμη κι έτσι, η Woo εξακολουθεί να ξεχωρίζει καθώς έχει καταφέρει να ακολουθήσει την καριέρα των ονείρων της και να πάει κόντρα σε όλα τα στερεότυπα που θέλουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού να μην είναι ικανά να εξελιχθούν στην ζωή τους.

Μπορεί στην αρχή να χλευάζεται από συνεργάτες, δικαστές και αντίδικους, όπως και από πελάτες, όμως η γλυκύτατη Woo παλεύει να κάνει αυτό που αγαπά από παιδί, να βοηθά ανθρώπους που τη χρειάζονται. Μάλιστα στο τρίτο επεισόδιο καλείται να υπερασπιστεί έναν επίσης, αυτιστικό άνθρωπο. Τότε οι τηλεθεατές μαθαίνουν πως «δεν συμπεριφέρονται όλοι οι αυτιστικοί με τον ίδιο τρόπο» και ακούγεται για πρώτη φορά ότι πρόκειται για διαταραχή (όχι αναπηρία) που λέγεται «φάσμα του αυτισμού» -ακριβώς γιατί υπάρχουν πολλές αυτιστικές διαταραχές.  Το αυτιστικό φάσμα είναι τόσο ευρύ που όπως και στη σειρά, έτσι και στην πραγματική ζωή οι περισσότερο υψηλής λειτουργικότητας αυτιστικοί δεν έχουν πλήρη εικόνα ή βιωματική εμπειρία με αυτιστικούς ανθρώπους που έχουν περιορισμένη αυτονομία ή δυνατότητα επικοινωνίας.  Αυτοί οι άνθρωποι αντίθετα με ότι πιστεύεται, αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό της αυτιστικής κοινότητας που είναι ακόμα πιο ευάλωτο σε διακρίσεις και ρητορική μίσους αφού δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.  Είναι δε συγκλονιστική η σκηνή όταν η Woo διαβάζει ένα διαδικτυακό σχόλιο με εκατοντάδες like που γράφει «Πέθανε ο φοιτητής, ζει ο αυτιστικός, απώλεια για το έθνος».

Όσο για την πρωταγωνίστρια ας προετοιμάζεται για αρκετά βραβεία. Είναι τόσο αξιαγάπητη και χαριτωμένη στο ρόλο της, σε έναν δύσκολο ομολογουμένως ρόλο που καταφέρνει να βγάλει δράμα και γέλιο μαζί (ιδίως όταν αναφέρεται στις “φάλαινες”, ένα θέμα στο οποίο έχει εμμονή και γνωρίζει τα πάντα).  Και το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως η ηθοποιός ήταν αρχικά διστακτική να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς δεν ήταν σίγουρη ότι θα τον υποδυόταν σωστά. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και η σεναριογράφος χρειάστηκαν έναν χρόνο για να την πείσουν. Και από τη στιγμή που δέχτηκε, αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου στον ρόλο και, στο πλαίσιο της λεπτομερούς έρευνάς της, γνώρισε επαγγελματίες που ειδικεύονται στη μελέτη των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού.

Τέλος, όσο για τα επεισόδια, μπορεί να είναι μεγάλης διάρκειας –φθάνουν τη μία ώρα και τα 10 λεπτά- αλλά η σειρά είναι τόσο  απολαυστική που κάθε επεισόδιο τελειώνει πριν το καταλάβετε. ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ που πραγματικά δεν θες να τελειώσει και που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα κολλήσεις…

Αφήστε μια απάντηση