Κύπρος Νέα

Αποτελέσματα Επίσκεψης Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου στην Αθήνα

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, συναντήθηκε με το Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς φύσεως, καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία. Επιβεβαιώνοντας τις πολύ στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Στα πιο πάνω πλαίσια ο κ. Βαρβιτσιώτης αποδέχτηκε πρόσκληση που του απεύθυνε η  κ. Χατζημανώλη να συμμετέχει στο συνέδριο ‘Ναυτιλιακή Κύπρος 2023’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό μεταξύ 8 και 11 Οκτωβρίου.

Περαιτέρω συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα τεχνικής αναβάθμισης του Ελληνικού νηολογίου καθώς και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε  συναντήσεις με τη ναυτιλιακή και πλοιοκτητική κοινότητα της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής ναυτιλίας και του Κυπριακού νηολογίου ειδικότερα, ενώ ταυτόχρονα εκφράστηκε η βούληση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας να συνεργαστεί με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους θεσμούς που τις εκπροσωπούν για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία.

Επίσης, την Τρίτη 11 Ιουλίου, η κ. Χατζημανώλη παρευρέθηκε στο  πρώτο ετήσιο Hellenic-American Shipping Gala, όπου τιμήθηκαν οι ναυτιλιακές εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και η Safe Bulkers συμφερόντων του κ. Πόλυ Β. Χατζηιώαννου. Την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής Βραβείων Ευκράντη, τα οποία απονέμονται σε ετήσια βάση σε ναυτιλιακές προσωπικότητες, φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, κ. Βασίλη Κορκίδη , κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας για κοινές δράσεις, ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση