Τουρισμός

ΕΟΤ: Αιγίδα σε διαδικτυακές εκδηλώσεις προβολής της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης

 

Την ημερίδα «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» και το 1o «CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki», που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις αρχές Μαΐου, έθεσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με σχετικές αποφάσεις της Προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου. Πρόκειται για δύο σημαντικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021 και αποσκοπούν στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι δύο αυτοί προορισμοί, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο του τουρισμού και γενικότερα του τουριστικού κεφαλαίου της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή ημερίδα «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» διοργανώνεται στις 9 Μαΐου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και την «Αγροξένια», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή των δυνατοτήτων του αγροτουρισμού στην Κρήτη, που φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τη φύση μέσα από τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά πολιτιστικά στοιχεία και προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και Έλληνες και Γερμανοί δημοσιογράφοι, ενώ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Μιχάλης Αγγελόπουλος, θα παρουσιάσει αναλυτικά τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού και αγροτουρισμού που ο επισκέπτης θα βρει στην Κρήτη, κυρίως σε μικρά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές.

 

 

Εξάλλου, στις 11 και 12 Μαΐου το Thessaloniki Convention Bureau (Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης – TCB) διοργανώνει το 1o «CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρωτοβουλία του TCB στοχεύει στη δυναμική προώθηση του προορισμού, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω δύο εκδηλώσεων με αντικείμενο:

  • «Θεσσαλονίκη: MICE και city break προορισμός» στις 11 Μαΐου, και
  • «Εναλλακτικός τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία» στις 12 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα εξυπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρηματικών και εταιρικών Β2Β συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers). Επιπλέον, η πλατφόρμα θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ψηφιακή περιήγηση με δυναμικά video και live συνδέσεις από σημεία και χώρους ενδιαφέροντος, με στόχο την ανάδειξη του εύρους επιλογών και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση