Κάτοικοι της Σίταινας με δημοσιογράφο της εκπομπής, έξω από το κτίριο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.
Νέα Τουρισμός

Οι Ισπανοί γνωρίζουν τη γαστρονομία της Κυνουρίας

Η παραδοσιακή γαστρονομία και τα μοναδικά τοπία της Κυνουρίας στην Αρκαδία βρέθηκαν στο επίκεντρο των γυρισμάτων από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Aqui la Tierra» («Εδώ η Γη»), που προβάλλεται στο κρατικό κανάλι της ισπανικής τηλεόρασης TVE1.

Η εκπομπή εστιάζει κάθε φορά στη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, τις παραδοσιακές βιώσιμες πρακτικές και τα πρωτότυπα έθιμα, που διαφοροποιούν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των προορισμών οι οποίοι παρουσιάζονται. Μεταδίδεται καθημερινά από το 2014 πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και έχει μερίδιο αγοράς σταθερά πάνω από 1 εκατ. θεατές / επεισόδιο. Λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων της, επί σειρά ετών αποτελεί τη ναυαρχίδα του καναλιού και για τον λόγο αυτόν ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου η διάρκειά της έχει διπλασιαστεί σε 60΄.

Γυρίσματα κατά τη συγκομιδή κάστανου στην Καστάνιτσα.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) υλοποίησε από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας με την συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικών φορέων με στόχο την προβολή στην Ισπανία και ευρύτερα στην ισπανόφωνη αγορά της γαστρονομικής κληρονομιάς, των ξεχωριστών παραδοσιακών οικισμών και των εθίμων της περιοχής.

Τα μέλη του ισπανικού συνεργείου κατέγραψαν τη συλλογή κάστανων και την παρασκευή με αυτά παραδοσιακών γλυκών στο χωριό Καστάνιτσα, την προετοιμασία τοπικής συνταγής με τη χρήση χειροποίητων ζυμαρικών στο χωριό Σίταινα, καθώς και το ψάρεμα με καΐκι και το μαγείρεμα παραδοσιακής κακαβιάς στο Παράλιο Άστρο.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 συνεργείο της εκπομπής είχε επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, με το σχετικό επεισόδιο να παρακολουθούν συνολικά 1.327.000 θεατές, ενώ τα τρία ρεπορτάζ από την Κυνουρία θα μεταδοθούν σε αντίστοιχα επεισόδια.

 

Αφήστε μια απάντηση