Ομογένεια

Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας: Επετειακή Παράσταση 200 Χρόνια 1821

 

Φέτος, στις 25 Μαρτίου – η Εθνική Εορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, από τις 17.00, στην αίθουσα “Ion Baciu” της Φιλαρμονικής “Paul Constantinescu” στο Πλοιέστι, θα πραγματοποιηθεί Επετειακή Παράσταση στην οποία επιβεβαίωσαν τη φυσική ή διαδικτυακή τους παρουσία υψηλοί αξιωματούχοι του ρουμανικού και ελληνικού κράτους. Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Sergiu Nistor, Προεδρικός Σύμβουλος – Τμήμα Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Εθνικών Μειονοτήτων – θα διαβάσει το μήνυμα του E.S. Πρόεδρος Klaus Werner Iohannis.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο, η συνάντηση στο Δραγατσάνι (κομητεία Valcea), όπου θα καταθέσουν φόρο τιμής στους Έλληνες και Φιλέλληνες ήρωες που έπεσαν στις μάχες του 1821.

 

 

Με την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων της Ρουμανίας, ως συμβολική χειρονομία φιλίας και διαρκών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, της Ρουμανίας και της Ελλάδας, το κτίριο του Ρουμανικού Κοινοβουλίου θα φωτιστεί στις 25 Μαρτίου με τη σημαία της Ελλάδας ή με τα λευκό και μπλε χρώματα αυτής.

Αυτές οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρουμανία.

Αναφέρουμε το γεγονός ότι όλες οι δραστηριότητές πραγματοποιούνται υπό ειδικούς όρους που επιβάλλονται από την πανδημία κορονοϊού.

Αφήστε μια απάντηση