Οικουμενικό Πατριαρχείο Ομογένεια

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στο Παρίσι

 

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τη αδεία και ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος κάνοντας μια εκτενή αναδρομή στο ποιμαντικό του έργο ως Ποιμενάρχου της Γαλλίας επί 18 έτη.

 

 

Ακολούθησαν ομιλίες εκ μέρους της Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Αγλαΐας Μπαλτά και της κ. Σέτας Θεοδωρίδου, Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων.

 

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο. Ευχαρίστησε όλους για την συμπαράστασή τους κατά τα χρόνια που η Εκκλησία τον όρισε ποιμένα αυτής της Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ζήτησε τις προσευχές τους για τη συνέχιση της διακονίας του στην Μητέρα Εκκλησία και απηύθυνε λόγους νουθεσίας προς συνέχιση του εκκλησιαστικού έργου στην ευλογημένη χώρα της Γαλλίας.

 

Αφήστε μια απάντηση