Hephaestus Wien Ράδιο

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» με την Eliana Nunes

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρεμιέρα νέας εκπομπής
«Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο»
με την
Eliana Nunes
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στις
 10:00 ώρα Ελλάδας

 

Η νέα εκπομπή «Οι Έλληνες του κόσμου – Η Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελληνοβρετανή Eliana Nunes, κάνει πρεμιέρα στη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 10 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 10:00.

Καλεσμένοι της Eliana Nunes στην πρώτη εκπομπή, που είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο, είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Σιούγας και η μοντέζ Αγγέλα Δεσποτίδου.

Ο Γιώργος Σιούγας ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Μάντσεστερ οπού εργάζεται από το 2015. Η μικρού μήκους ταινία του «The One Note Man» έχει διακριθεί με 24 βραβεία σε διάστημα πέντε μηνών, και βρέθηκε υποψήφια σε κατηγορία shortlisted των βραβείων Όσκαρ για ταινίες μικρού μήκους και των βρετανικών βραβείων BAFTA. Το εντυπωσιακό βιογραφικό του περιλαμβάνει και άλλες βραβευμένες ταινίες, όπως «Το Γάλα», που προτάθηκε για 11 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και το βραβείο για Καλύτερο Σκηνοθέτη.

Η Αγγέλα Δεσποτίδου κινούμενη μεταξύ Ελλάδας κι Αγγλίας, έκανε το μοντάζ τριών ταινιών το 2023: «Woaca», «Τhe After» που είναι υποψήφια για βραβείο Όσκαρ κι «Φόνισσα» που απέσπασε έξι βραβεία στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κέρδισε το ελληνικό κοινό ξεπερνώντας 430.000 εισιτήρια.

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της από το 2022, τη σειρά εκπομπών «Οι Έλληνες του κόσμου». Πρόκειται για εκπομπές που τις επιμελούνται  Έλληνες του εξωτερικού, στη χώρα που διαμένουν και μας γνωρίζουν τους συμπατριώτες μας και τις εκεί δραστηριότητές τους. Η αρχή έγινε με τους Έλληνες της Δανίας, συνεχίστηκε με τους Έλληνες του Λουξεμβούργου και τους Έλληνες της Αργεντινής και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντάσσονται στο συγκεκριμένο project και οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σημειώνεται, ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα το Λονδίνο να συναγωνίζεται τη Μελβούρνη στον τίτλο της 3ης μεγαλύτερης ελληνόφωνης πόλης στον κόσμο.

Η Eliana Nunes (Ελιάνα Νιουνς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Ελληνίδα μητέρα κι Άγγλο πατέρα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στις σπουδές Κλασικής Φιλολογίας (Classics). Αυτό το διάστημα, φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Masters) στη Διεθνή Δημοσιογραφία στο City, University of London, όπου έχει επιλέξει τις ειδικότητες του Ανθρωπιστικού ρεπορτάζ και του ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή. Στον ελεύθερο χρόνο της, διδάσκει γιόγκα, αθλείται κι ασχολείται με τη μουσική (είναι κάτοχος του διπλώματος Grade 8 ABRSM στο Κλασσικό τραγούδι). Μιλά επίσης Ισπανικά και Γαλλικά.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Eliana Nunes
Μετάδοση: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, 10:00 ώρα Ελλάδας

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Αφήστε μια απάντηση