Ομογένεια

Σάββας Αναστασιάδης: Η Ελλάδα δίπλα στους γιατρούς της διασποράς

 

 


Ενημέρωση από τον Σύλλογο Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα  θα είναι πάντα δίπλα στους Έλληνες γιατρούς που ζουν και εργάζονται εκτός των συνόρων της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης προήδρευσε σε συνάντηση που έγινε σήμερα στη Βουλή με τον Σύλλογο Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. «Σας ευχαριστώ γι’ αυτό που κάνετε και να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για οτιδήποτε έχετε ανάγκη. Ακόμα και στην εποχή του brain drain η ελληνική Πολιτεία νοιάζεται και θα είναι πάντα κοντά σας», τόνισε, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει σταθερά ένας δίαυλος επικοινωνίας των γιατρών της διασποράς με τη μητέρα πατρίδα.

«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη συνεδρίαση μας έναν νέο σχετικά σύλλογο, που ιδρύθηκε το 2014 με έδρα το Ντίσελντορφ. Η ίδρυσή του ήταν ανάγκη μίας συνολικής εκπροσώπησης των γιατρών που εργάζονται στη Γερμανία αλλά και των γιατρών που μετανάστευσαν μαζικά τα τελευταία χρόνια για να εργαστούν εκεί. Είναι μάλιστα η μεγαλύτερη ομάδα ξένων ιατρών στην περιοχή με 2.500 μέλη και χαίρει της εκτίμησης της γερμανικής κοινωνίας.  Το έργο τους, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν την πατρίδα, η φιλανθρωπική τους δραστηριότητα,  μας κάνουν περήφανους», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης. Εξέφρασε επίσης την ευχή να ανακοπεί το ρεύμα του brain drain, καθώς μάλιστα υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις το τελευταίο διάστημα. «Οι ιατρικές σχολές στην Ελλάδα είναι εξαιρετικές και οι Έλληνες επιστήμονες είναι εξαιρετικοί», παρατήρησε.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών  Ιωάννης Χρυσουλάκης. Τα μέλη της Επιτροπής  ενημέρωσαν μέσω διαδικτύου για τις δράσεις τους  οι: Δρ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ιωάννης Κανάκης και Φαίδων Κατινάκης, Αντιπρόεδροι του Συλλόγου, Σταμάτης Κιούφης, πρώην Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε με φυσική παρουσία και ο  πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου  Αλέξης Θεοδώρου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο  κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ)  και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (12 – 14 Ιανουαρίου 2022) και θα συνδυαστεί και με άλλες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και για τον ρόλο των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας..

 

video

https://www.youtube.com/watch?v=gjbgIkdNu5M

 

Το κείμενο της εισήγησης:

https://savvas-anastasiadis.gr/eisigisi-sti-synedriasi-tis-eidikis-monimis-epitropis-ellinismoy-tis-diasporas-me-thema-enimerosi-apo-to-syllogo-ellinon-kai-kyprion-iatron-tis-voreias-rinanias-vestfalias-schetika-me-tis-draseis-toys/

 

Αφήστε μια απάντηση