Ειδήσεις Ομογένεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Α. ΕΔΜΟΝΔΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Φτωχότερος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός με το πέρασμα στην αθανασία του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδου Κασιμάτη, ενός πατριώτη που τόσα πολλά προσέφερε στον Αιγυπτιωτισμό και στον Απόδημο Ελληνισμό εν γένει.

Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια στις 28/1/1938, γιος του Ιάκωβου Κασιμάτη και της Ελένη Τραβασάρου, αμφότεροι με καταγωγή από τα Κύθηρα.

Αποφοίτησε από τη Σαλβάγειο Εμπορική Σχολή το 1957 και μάλιστα πάντοτε διέπρεπε στα αραβικά, γαλλικά και μαθηματικά. Για δε τη γαλλική προφορά και απαγγελία είχε επανειλημμένα βραβευθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Σπουδών Αλεξανδρείας.

Υπήρξε αθλητικό μέλος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας στη δεκαετία του ΄50 και στη συνέχεια από το 1957 μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, πετυχαίνοντας το 1976 με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Πηλαβάκη την εξαίρεση του ΕΝΟΑ από το Νόμο 77/1975 με την υπ. αρ. 92/1976 υπουργική απόφαση. Το 1998 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Ομίλου – του οποίου ήταν και Μέγας Ευεργέτης – θέση την οποία κατείχε ως το θάνατο του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων που ταλάνιζαν το σωματείο, ένα σωματείο Ελληνικό με πλήθος αθλητικές επιτυχίες.

Τον Οκτώβριο του 1998 εξελέγη μέλος της Κοινοτικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, διατελώντας προϊστάμενος του Γηροκομείου, προϊστάμενος των αστικών και τεχνικών υπηρεσιών, οικονομικός επόπτης, κτλ. Μέγας Ευεργέτης της, εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας στις 27/4/2017, θέση στην οποία παρέμεινε ως το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου που νικήθηκε από τον κορονοϊό…

Σπουδαίος επιχειρηματίας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην Ελλάδα, ήταν συνιδιοκτήτης με το γιο του Νικόλαο των γνωστών καταστημάτων ετοίμων ενδυμάτων ¨Minerva¨ επί της αλεξανδρινής οδού Σάαντ Ζαγλούλ, με άλλα δύο υποκαταστήματα στην πόλη του Αλέξανδρου και με έτος ίδρυσης το 1908. Επίσης, συνιδιοκτήτης με το γιο του στην Αθήνα δύο ιδιόκτητων πολυκαταστημάτων επίπλων υπό την επωνυμία ¨Galerie Louis XV Κασιμάτης¨ σε έκταση 2.500 τ.μ. στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος 81 και ενός τριώροφου καταστήματος στην Αγ. Αλεξάνδρου 47 στο Παλαιό Φάληρο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πολυαγαπημένης του Αλεξάνδρειας που θα τον δεχθεί στη στοργική αγκαλιά της…

Αφήστε μια απάντηση