Ομογένεια

Ελληνική Κοινότητα Παρισιού: έφυγε ο Ροβήρος Μανθούλης

 

Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη, συγγραφέα και ποιητή Ροβήρου Μανθούλη, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας από το 1991 ως τον Δεκέμβριο του 2000.

Ο Ροβήρος Μανθούλης άφησε την τελευταία του πνοή 6.40 την 21η Απριλίου, στο νοσοκομείο St Joseph του Παρισιού όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Η Ελληνική Κοινότητα, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ροβήρου Μανθούλη, τον γιό του Αλέξανδρο, την κόρη του Μαρία, την αδελφή του Μαρίνα και την μονάκριβη εγγονή του, Μελίνα.

Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι (1991 -2001) ενώ έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου του στη Γαλλία με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.

 

 

Ο Ροβήρος Μανθούλης γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Στα εφηβικά του χρόνια πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των Γερμανών. Ακολούθως σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Σκηνοθεσία στην Αμερική. Μάλιστα σε ηλικία 17 ετών εξέδωσε την ποιητική του συλλογή «Σκαλοπάτια». Έκτοτε γύρισε 122 ταινίες (τις περισσότερες στη Γαλλική Τηλεόραση) εξέδωσε 17 βιβλία και διεύθυνε την ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ- 2.

Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων, σε συνεννόηση με την οικογένειά του, θα τιμήσει τη μνήμη του προσεχώς.

Αφήστε μια απάντηση