Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Αθήνα στις 10-12 Μαρτίου 2021 η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ

 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε ότι η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ θα γίνει στην Αθήνα, από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου 2021.
Η απόφαση για διοργάνωση της Συνόδου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ληφθεί από τον Ιούνιο του 2019 και οριστικοποιήθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει  επίσης στην Αθήνα, από τις 7 ως τις 9 Μαρτίου 2021.
Επίσης εγκρίθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της 137ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ έχει ανακοινώσει από την προηγούμενη Σύνοδο ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τη διοργάνωση στην Αθήνα, της Συνόδου της ΔΟΕ. «Με μεγάλη χαρά αλλά και υπερηφάνεια θα υποδεχθούμε τον επόμενο Μάρτιο όλα τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας. Η διοργάνωση της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα, αλλά και η εκλογή του Προέδρου της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκειά της, θα προβάλλει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, λίγους μήνες πριν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Είναι παράλληλα και ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία καλείται να διοργανώσει με επιτυχία αλλά και ασφάλεια, την κορυφαία ετήσια συνάντηση των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο, την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Αφήστε μια απάντηση