Ειδήσεις Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Βραβείο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020

 

Ελληνική συμμετοχή στην τελική φάση διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020

H πρόταση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών- ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος “Innovation Ecosystem for Sustainable Entrepreneurship” έχει περάσει στην τελική φάση διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020 (European Enterprise Promotion Awards 2020), στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» (“Promoting the Entrepreneurial Spirit), μαζί με άλλους δύο συνυποψήφιους οργανισμούς από τη Γαλλία (Atlantic Futures) και τη Δανία (Open Entrepreneurship). Συγκεκριμένα, η αρμόδια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή επέλεξε την ελληνική πρόταση ως μία από τις τρεις καλύτερες πανευρωπαϊκά (185 υποψηφιότητες από 27 χώρες).

Κατά την παρούσα φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακή ψηφοφορία και η επιλογή του νικητή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου. Η επίσημη ανακοίνωσή του θα λάβει χώρα στο πλαίσιο διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 16-17/11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος αποτελεί παράδειγμα οργανωμένου τεχνολογικού οικοσυστήματος που λειτουργεί με βάση την αριστεία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια και ότι το μοναδικό R&D department της TESLA εκτός ΗΠΑ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του. Η προσπάθειά του Κέντρου υποστηρίζεται ενεργά από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.demokritos.gr/el/

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2020-shortlist-cat1/

Αφήστε μια απάντηση