Ειδήσεις

Εκλογή Πρέσβεως  (ε.τ.) Δημητρίου Ράλλη στο αξίωμα του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΣΕΠ

Ανακοίνωση για την εκλογή Πρέσβεως  (ε.τ.) Δημητρίου Ράλλη στο αξίωμα του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας  Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

 

Με απόφαση που υιοθέτησε κατά τη 44η Σύνοδό του, το Συμβούλιο των Υπουργών Eξωτερικών των Kρατών Mελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), αποφάσισε την εκλογή στη θέση του Αναπληρωτού Γενικού Γραμματέα του ΟΣΕΠ, του Πρέσβεως (ε.τ.) Δημητρίου Ράλλη.

Σημειώνεται ότι η εκ νέου εκλογή Έλληνα υποψηφίου σε ανώτατη θέση στην Γραμματεία του εν λόγω Οργανισμού, η οποία αποτελεί προϊόν πολύμηνης προσπάθειας, υποδηλώνει  το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αποδίδει η χώρα μας στον ΟΣΕΠ, καθώς και την εν γένει απήχηση που έχει η Ελλάδα εντός του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ιδρύθηκε το 1992 ως άτυπη πρωτοβουλία και μετεξελίχθηκε σε διεθνή οικονομικό οργανισμό την 1.5.1999.

Στον ΟΣΕΠ συμμετέχουν 12 κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία).

Αφήστε μια απάντηση