Κύπρος Νέα

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς

Κατά την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε τη δημοσίευση  της  Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς. (https://cydiaspora.gov.cy/).

Η πλατφόρμα  χωρίζεται σε δύο επιμέρους ενότητες. Η πρώτη αφορά την Καταγραφή των Κυπρίων της Διασποράς και η δεύτερη αφορά το Μάθε τις Ρίζες σου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η “Καταγραφή Κυπρίων Διασποράς” σκοπό έχει την ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των Κυπρίων Αποδήμων μας, μέσα από την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, τόσο για τους ίδιους τους απόδημους  όσο και για την πατρίδα τους, αφού για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους απόδημούς μας ανά τον κόσμο – είτε αυτοί είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες είτε απλοί συμπατριώτες μας κάθε ηλικίας που διαβιούν στο εξωτερικό.

Η ενότητα “Μάθε τις Ρίζες σου” απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των αποδήμων μας με έμφαση στη νέα γενιά. Στοχεύουμε όπως τα παιδιά και οι νέοι της Διασποράς μας γνωρίσουν τη γλώσσα τους, την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους και διατηρήσουν δεσμούς με τις ρίζες τους. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ηλεκτρονικό υλικό, ζωντανές μεταδόσεις, θα εκπαιδεύονται σε θέματα ιστορίας της Κύπρου, ελληνική γλώσσας, μυθολογίας, παραδοσιακής κουζίνας, παραδοσιακών χορών κα.

Καλούνται όλοι οι Κύπριοι απόδημοι, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται, να διαθέσουν λίγο χρόνο από τον χρόνο τους και να προχωρήσουν σε εγγραφή και περιήγηση στο περιεχόμενο της Πλατφόρμας μας πατώντας στο https://cydiaspora.gov.cy/

Αφήστε μια απάντηση