Μουσική

DEATHCRAEFT – Ακούσαμε τον δίσκο τους “On Human Devolution”

DEATHCRAEFT – album “On Human Devolution”…(27 Ιουλίου 2020, self-release)

Στην παρθενική κυκλοφορία τους οι Γιαννιώτες Deathcraeft παρουσιάζουν έναν top class και με άποψη δίσκο στο είδος του ονόματι “On Human Devolution”. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του ιδρυτή του σχήματος και κιθαρίστα Κώστα Καλαμπόκα, ο οποίος χρησιμοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις μουσικές του σπουδές στο πασίγνωστο Berklee College of Music, αλλά και παίζοντας με γνωστά σχήματα της τοπικής σκηνής όπως οι Spider Kickers και οι Varathron, αποφασίζει να δώσει την προσωπική του σφραγίδα στα metal πράγματα.

 

Με την πολύτιμη συμβολή του ικανότατου ντράμερ Γιάννη Χιονίδη (ντράμερ του progressive death συγκροτήματος Echidna) και του εξαιρετικού τραγουδιστή Νίκονα Τσολάκου, το αποτέλεσμα που παράγεται είναι κάτι παραπάνω από δυνατό. Πρόκειται για έναν απολαυστικότατο και άρτια δομημένο thrash-o-death ορυμαγδό από riffs, παιγμένων πάνω σε ένα συμπαγέστατο rhythm section. Σε αυτό προσθέστε μερικά απίθανα όσο και εφιαλτικά περάσματα στα synths/keyboards, την υψηλή τεχνική κατάρτιση των μουσικών, τη φαντασία στη σύνθεση και τα εξαιρετικά και προσωπικής χροιάς φωνητικά, και έχετε μια εικόνα του τι θα ακούσετε.

 

Την εικόνα συμπληρώνει το γεγονός ότι το “On Human Devolution” είναι ένας concept δίσκος και ως τέτοιος πρέπει να ακουστεί ολόκληρος. Η θεματολογία βασίζεται στις νουβέλες του H.P. Lovecraft και την Cthulhu  μυθολογία, που μάλιστα το σχήμα επικαιροποιεί με την προσθήκη κοινωνικοπολιτικών στοιχείων. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κατά την ακρόαση.

 

Τα κομμάτια περνούν από δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά σου καρφώνονται στο μυαλό, και με γνώμονα την τεχνική αρτιότητα και την εμμονή στο παλιό καλό thrash δίνουν τον τόνο του δίσκου. Οι κιθάρες είναι τεχνικές και heavy με πολύ δουλεμένο tone. Τα lead μέρη, όπου χρησιμοποιούνται, αφενός έχουν νόημα και αφετέρου είναι άρτια εκτελεσμένα. Πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι τα φωνητικά του Νίκονα Τσολάκου ξεπερνούν τα στενά όρια του Death Metal growl και απλώνονται σε περισσότερες μουσικές περιοχές. Είναι ένα χαρακτηριστικό του σχήματος αυτό μάλιστα που γίνεται αισθητό από το εναρκτήριο “The Ritual”. Στο “Beginning Of The End” υπάρχει ένα έντονο φλερτ με το black metal κυρίως ως αίσθηση, όμως η βάση παραμένει σταθερά γύρω από το thrash/death. Τα ορχηστρικά/συμφωνικά στοιχεία κάνουν δυναμική εμφάνιση στο single “Spreading Lies” και διατηρούνται σε όλο τον δίσκο, ακόμα και στο thrash σφυροκόπημα των “Welcome To Oblivion” και “Survival”. Στα “Daydreaming In The Abyss” και “Paving The Way” οι τόνοι πέφτουν και γίνονται mid tempo, αλλά χωρίς να χάνουν καθόλου τα κομμάτια σε δυναμική ή πόρωση. Το κομμάτι που κλείνει τον δίσκο, το “Free Into The Void” κατά κάποιον τρόπο συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο όσα προηγήθηκαν.

Αν είστε fans του thrash/death, με progressive και ατμοσφαιρικά στοιχεία, της πολυπλοκότητας που δεν κουράζει στις συνθέσεις, και σας έλκει η σκοτεινή μυθολογία Κθούλου, αποκτήστε το “On Human Devolution” και στηρίξτε ένα από τα πιο αξιόλογα νέα σχήματα στο είδος του, μια από τις καλύτερες ελληνικές κυκλοφορίες για φέτος, αλλά και μια εξαιρετική δουλειά στον παγκόσμιο χάρτη του είδους που αφήνει πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον των Deathcraeft! Εξαιρετικό ντεμπούτο!

 

https://www.facebook.com/deathcraeft/

https://deathcraeft.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UCdP4UPtcf5twvFCJ4F_7rAw

SPREADING LIES – LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=WyjsI6u-lAg&feature

DAYDREAMING IN THE ABYSS – (Official – Audio/Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=jd2vpxK2Jm8

 

 

Αφήστε μια απάντηση