Πολιτισμικά

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

 

Οργάνωση – Διδασκαλία : Γιάννης Μεγαλακάκης

 

Το Βιωματικλό Σεμινάριο Χορού θα διεξαχθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια Ρεθύμνου στις ημερομηνίες : 27 Αυγούστου – 29 Αυγούστου 2021.Τα Βιωματικά Σεμινάρια Χορού θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία του Σωματείου : Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων.

Το Σεμινάριο διαρκεί τρεις (3) ημέρες (Παρασκευή – Κυριακή).

Επίσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας.

 

 

 

Στις τρείς (3) ημέρες του Βιωματικού Σεμιναρίου περιλαμβάνονται :

-Δέκα (10) ώρες διδασκαλίας κρητικών χορών με τον Γιάννη Μεγαλακάκη.

-Διδασκαλία με συνοδεία ντόπιων μουσικών σε κάποιες ώρες διδασκαλίας.

-Συμμετοχή ντόπιων χορευτών σε κάποιες ώρες διδασκαλίας.

-Διδασκαλία στην φύση – σε διάφορα σημεία του χωριού.

 

 

 

-Επισκέψεις σε χώρους πολιτισμικού, ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

-Περίπατοι σε όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής.

-Επιτόπιες έρευνες των συμμετεχόντων του Βιωματικού Εργαστηρίου.

– Μικρά γλεντάκια – παρέες με τους ντόπιους.

-Αναμνηστικά – Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Καινοτομία της διοργάνωσης : Η Βιωματική – Επικοινωνιακή Διδασκαλία, ως εργαλείο

Ο συμμετέχων – μαθητής ζει τον δάσκαλο και μαθαίνει όχι μόνο από την απλή μετάδοση της γνώσης του χορού και των βημάτων, αλλά και μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Ο δάσκαλος είναι ο συντονιστής της δράσης της ομάδας, ο οποίος διδάσκει, εξηγεί, παρατηρεί και παρακινεί την ομάδα να πειραματιστεί, να κάνει τις δικές της αναζητήσεις, να έρθει σε επαφή με τους ντόπιους της κάθε περιοχής, να διεξάγει τη δική της έρευνα και να κάνει τις δικές της ανακαλύψεις.

 

 

 

Σε ποιους απευθύνεται :

Σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην κρητική χορευτική τέχνη ανεξαρτήτως το χορευτικό τους επίπεδο, την ηλικία και την καταγωγή.

 

Όραμα – Στόχος :

Οι καταξιωμένος χορευτής και δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης δημιούργησε έναν πολιτιστικό θεσμό, μέσω του οποίου οραματίζεται και στοχεύει στην διάδοση και αναβάθμιση της τέχνης του κρητικού χορού σε όλον τον κόσμο, μέσω της βιωματικής γνώσης της κρητικής παράδοσης.

 

Κόστος Διδάκτρων – Οργάνωση :

Το αντίτιμο για κάθε Βιωματικό Σεμινάριο Χορού ανέρχεται στα 60€ ανά άτομο για τις τρείς (3) ημέρες διδασκαλίας.

 

Μεταφορά – Διαμονή – Διατροφή – Ξεναγήσεις – Μικρά γλεντάκια :

Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής , διατροφής, ξεναγήσεων και των μικρών γλεντιών αναλαμβάνει ο κάθε συμμετέχων ξεχωριστά.

 

Τρόπος Πληρωμής :

Η εξόφληση για την συμμετοχή σε ένα Βιωματικό Σεμινάριο γίνεται με τραπεζική κατάθεση των 60€, η οποία λειτουργεί και ως επιβεβαίωση της κράτησής σας.

Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα γίνονται καταθέσεις φαίνεται παρακάτω :

IBAN GR 82 0172 0530 0050 5309 5248 378 | ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος του λογαριασμού: Γιάννης Μεγαλακάκης

Μην ξεχνάτε να αναφέρετε στην κατάθεση σας, το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορούμε εύκολα να επιβεβαιώσουμε την εγγραφή σας.

 

Δύο επιλογές διαμονής στα Ανώγεια

+30 2834 031459 κ. Αριστέα

+30 2834 031817 κ. Μαρίνα

 

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗΣ  ( Σύντομο βιογραφικό )

Κατάγεται από τον Αποκόρωνα Χανίων και Αρκάδι Ρεθύμνου.

Εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί ο ίδιος επιτόπιες καταγραφές και έρευνες, στα χωριά της Κρήτης. Συλλέγει φωτογραφικό και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την χορευτική τέχνη και ιστορία της Κρήτης.

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να ανεβάσει το επίπεδο στην κρητική χορευτική έκφραση.

Όραμά του είναι να διαδώσει και να προβάλλει τον κρητικό χορό ώς παγκόσμια τέχνη.

Έχει συμπράξει επί σκηνής με τον σύγχρονο χορό, το flamenco, με Αιγύπτιους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες  καθώς και με χορευτές παραδοσιακών χορών από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Διδάσκει κρητικούς κρητικούς χορούς σε πολλούς Πολιτιστικούς Φορείς της Αττικής και έχει στο ενεργητικό του πάνω  από 300 σεμινάρια κρητικών χορών, σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης , της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Το 1997 χορεύει στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο υπό την σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το 1998 μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Γιώργο, ιδρύουν την «Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών».

Το 2004 χορεύει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.) υπό την σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

 

 

Με την Χορευτική τους Ομάδα έχουν παρουσιάσει  πρωτότυπες παραστάσεις και ειδικές παρουσιάσεις – διαλέξεις στην Ακαδημία Αθηνών,  στο Νέο Μουσείο Μπενάκη , στο θέατρο Παλλάς , στο Θέατρο Βράχων, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα , στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»,  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , στο Kέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Χανιά), στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Λάρισα), στο Μέγαρο Γκύζη (Σαντορίνη), στο θέατρο Badminton, στο θέατρο Παπάγου, στο θέατρο Λυκαβηττού, στο θέατρο Δόρα Στράτου, στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου, στο θέατρο Rialto στην Λεσμεσό της Κύπρου και αλλού, συνεργαζόμενοι με τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της κρητικής και έντεχνης μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή για τις ανάγκες των ταινιών «El Greco»  και «Καζαντζάκης» καθώς και με τον σκηνοθέτη  Θοδωρή Παπαδουλάκη για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί».

Έχει κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις : «Όταν ακούω Κρήτη» το 2006», «Χορεύω  αιώνες στην Κρήτη» το 2011 με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τους  χορούς της Κρήτης .

Έχει συγγράψει 3 βιβλία : «Χορογράφοντας» το 2011, «Αγαπημένη λέξη μου, έγινε τ’όνομά σου» το 2015 καθώς και το παραμύθι «Τα στιβάνια του παππού» το 2019.

Αφήστε μια απάντηση