Νέα Ομογένεια

Σημαντική παρουσία της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών PROWEIN 2024

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Βερολίνου συμμετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά, με κρατικό περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών PROWEIN 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας μεταξύ 10 και 12 Μαρτίου 2024.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος 14 κυπριακά οινοποιεία αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα των γηγενών ποικιλιών κρασοστάφυλων και παρουσιάζοντας διάφορα είδη κρασιών, την κουμανταρία και τη ζιβανία. Τα κυπριακά οινοποιεία έδωσαν δυναμικό «παρών» αφού, πέραν της προβολής των προϊόντων τους, πραγματοποίησαν επίσης σημαντικές εμπορικές επαφές με υφιστάμενους και δυνητικούς συνεργάτες και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η έκθεση PROWEIN, η οποία φέτος γιόρτασε την 30η επέτειό της, καθώς διεξάγεται ετησίως από το 1994, θεωρείται η πιο σημαντική οινική έκθεση διεθνώς. Αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού στον χώρο του οίνου και των οινοπνευματωδών ποτών και προσελκύει χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. H φετινή διοργάνωση φιλοξένησε περίπου 47.000 επισκέπτες από 135 χώρες και 5.400 εκθέτες από 65 χώρες.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των κυπριακών επιχειρήσεων για ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και τη διείσδυση των κυπριακών οινοποιείων σε νέες αγορές.  Για τον σκοπό αυτό, αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση