Κύπρος Ομογένεια

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών προς τους Κύπριους πολίτες για την Ουκρανία

 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου αναφορικά με την έκδοση Ταξιδιωτικής Οδηγίας προς Κύπριους πολίτες για την Ουκρανία

 

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με επίκεντρο την Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα σχετική Ταξιδιωτική Οδηγία, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου  https://mfa.gov.cy/el/travel-advice/ και με την οποία συμβουλεύονται οι Κύπριοι πολίτες όπως αποφύγουν εντελώς να ταξιδεύουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα ή/και βρίσκονται προσωρινά οπουδήποτε στην Ουκρανία καλούνται να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα και να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, μέσω εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.connect2cy.gov.cy ή/και επικοινωνώντας με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Κίεβο.

Επίσης, συστήνεται όπως βρίσκονται σε ετοιμότητα προς διαφοροποίηση του ταξιδιού τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της πιθανής περαιτέρω κλιμάκωσης στην περιοχή. Αν η παρουσία τους στην χώρα δεν είναι απαραίτητη, οι Κύπριοι πολίτες ενθαρρύνονται όπως αποχωρήσουν από τη χώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση