Κύπρος Νέα

Κύπρος: ειδική προβολή της σειράς «Famagusta»

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην ειδική προβολή της σειράς «Famagusta»

Είναι με ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση για να εγκαινιάσουμε μια παραγωγή, η οποία συμπίπτει με τα πενηντάχρονα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Και αν για κάποιους, πολύ λίγους, το «Δεν Ξεχνώ» έχει ξεθωριάσει, στην Κύπρο 50 χρόνια μετά υπάρχουν ακόμη πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι. Και η παραγωγή – και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κούλη Νικολάου και τον Ανδρέα Γεωργίου – έρχεται ακριβώς να ενισχύσει τις προσπάθειές μας να μην ξεχάσουμε ποτέ, διότι υπάρχουν σήμερα ακόμη πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι, υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που υποφέρουν ακόμη από τη συνεχιζόμενη κατοχή, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι μόνο το να θυμηθούμε.

Την ίδια στιγμή η παραγωγή δείχνει προς όλους μας, ιδιαίτερα σε εμάς που βρισκόμαστε σε αυτή τη συγκυρία στα ηνία του κράτους, την υποχρέωση και την ευθύνη μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε η φετινή μαύρη επέτειος να είναι και η τελευταία, αφού μέσα από τις προσπάθειες που φαίνεται να ξεκινούν με τον διορισμό μιας νέας προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών δημιουργείται ένα νέο «παράθυρο» ευκαιρίας, χωρίς να παραγνωρίζω τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, τα προβλήματα.

Είμαι εδώ, είμαστε εδώ μαζί με την πολιτική ηγεσία του τόπου για να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να επανενώσουμε τον τόπο μας.

Για αυτό θέλω να πω προς όλους τους συντελεστές αυτής της παραγωγής ότι η δική σας προσπάθεια έρχεται να ενωθεί με τις δικές μας προσπάθειες και θέλω να ξέρετε ότι, αν μας επιτρέπετε φυσικά, θα θέλαμε αυτή την παραγωγή να τη συμπεριλάβουμε στις σεμνές τελετές που θα γίνουν το 2024 με αφορμή τα τραγικά γεγονότα.

Αφήστε μια απάντηση