Κύπρος Νέα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα 1974-1979

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε χθες το απόγευμα, 16-2-24, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Ελλάδα 1974 – 1979.

Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την ομάδα των ασυνόδευτων παιδιών που πήγαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν μετά τον πόλεμο από το ’74 μέχρι το ’79.

Ήταν πέντε χιλιάδες παιδιά. Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, το κάθε παιδάκι είχε τη δική του ιστορία γύρω από το τι βίωσε τότε.

Είμαστε ευγνώμονες προς τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία και θέλουμε ακριβώς να αναδείξουμε αυτές τις ιστορίες για να μνημονεύσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν αυτά τα παιδιά, που έδωσαν ένα αποκούμπι τη δύσκολη ώρα που περνούσε ο κυπριακός λαός.

Και θέλουμε, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος, η Δημοκρατία να σταθεί δίπλα τους, να τους στηρίξει και να προβληθεί αυτή η άγνωστη πλευρά της τραγωδίας του ’74».

(ΡΜ/ΓΣ/ΑΦ)

Αφήστε μια απάντηση