Κύπρος Νέα

Εθνική Φρουρά Κύπρου: Ολοκλήρωση Σχολείου Μαχητή της 2023 ΕΣΣΟ

Από 06 έως 18 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, το Σχολείο Μαχητή για τους οπλίτες της 2023 ΕΣΣΟ. Το Σχολείο αποτελεί το επιστέγασμα της ατομικής εκπαίδευσης της νέας ΕΣΣΟ και έχει ως κύριο σκοπό την παροχή των βασικών γνώσεων που πρέπει να κατέχει ένας μαχητής, καθώς και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αυτοπεποίθησης των οπλιτών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός, το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως του Σχολείου περιελάμβανε μεταξύ άλλων αντικείμενα ατομικής τακτικής, βολές όλων των τύπων με τα ατομικά τους τυφέκια καθώς και ρίψη οπλοβομβίδας και χειροβομβίδας, ασκήσεις μικρών κλιμακίων ημέρα και νύχτα, διαβίωση σε καταυλισμό, εκτέλεση πορείας και άλλα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και το ενδιαφέρον, το ζήλο, το ηθικό και τον ενθουσιασμό των νέων οπλιτών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο Αρχηγός, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους νέους οπλίτες και να τους δώσει τις βασικές κατευθύνσεις του. Τους κάλεσε να είναι περήφανοι γιατί υπηρετούν, ασκώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα τους και εκπληρώνοντας ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους προς την Πατρίδα. Πρόσθεσε ότι, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την παλαιότερη ΕΣΣΟ, καλούνται να συμβάλουν στην κοινή επιδίωξη για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς και να τηρήσουν το «ουκ ελάττω παραδώσω». Καταληκτικά, τους επέστησε την προσοχή στην ασφάλεια και στην αποφυγή ατυχημάτων, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα θέματα οδικής συμπεριφοράς και συνείδησης.

Απευθυνόμενος στους απολυόμενους οπλίτες της 2022 ΕΣΣΟ, αφού τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, τους ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας εκπλήρωσαν τη συνταγματική τους υποχρέωση προς την Πατρίδα, γι’ αυτό και τους συνεχάρη που όπως και όλοι οι προκάτοχοί τους, αλλά και οι πατεράδες καθώς και οι παππούδες τους έχουν συνδράμει κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην εκτέλεση της αποστολής της Εθνικής Φρουράς. Τέλος τους ευχήθηκε υγεία, καλή αρχή και πρόοδο στην παραπέρα ζωή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση