Παροικιακά Νέα

Κυπριακή και Ελληνική Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μουσικό φεστιβάλ EUNIC Aυστρίας 2021

 

Tην Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, και ώρα 6 μ.μ. θα λάβει χώρα τριμερής συναυλία (Ιταλίας-Ελλάδας-Κύπρου) με τίτλο “Italianità & Romiosini” στις εγκαταστάσεις του Ιταλικού Πολιτιστικού Ιδρύματος στη Βιέννη (Ungargasse 43, 1030 Bιέννη).

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 4ου ευρωπαϊκού μουσικού φεστιβάλ EUNIC (EU National Institutes for Culture) στη Βιέννη. Είσοδος δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλωθούν στη διεύθυνση eventi.iicvienna@esteri.it .

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δυο ταλαντούχοι μουσικοί υψηλού επιπέδου: ο πιανίστας, Κωνσταντίνος Δημηνάκης, από τους πιο σημαντικούς μαέστρους της γενιάς του, καλλιτεχνικός διευθυντής της Orpheus Kammerorchester Wien και Μόνιμος Αρχιμουσικός της Opera de Baugé και η διακεκριμένη σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς υψίφωνος του λυρικού θεάτρου, Μαρία Κωστράκη. Στο «μεσογειακό μωσαϊκό» των συνθέσεων που θα ακουστούν, οι Έλληνες μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα, μεταξύ άλλων, του Μ. Χατζηδάκη και της Ε. Καραϊνδρου αλλά και του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, Μ. Θεοδωράκη, του οποίου η φωνή πρόσφατα σίγησε.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν ο γνωστός βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης  η ερμηνεύτρια Βάκια Σταύρου και στο πιάνο ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Σάββας Σάββα.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής σε όλη ή και σε ένα μόνο από τα τρία μέρη της συναυλίας. Η είσοδος προϋποθέτει επίδειξη ταυτότητας. Ισχύουν ο κανόνας 3G (πιστοποίηση εμβολιασμού, εξέτασης ή ανάρρωσης) και η υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Αφήστε μια απάντηση