Κύπρος Νέα

Μέλη της αντιπροσωπίας της Βουλής της Κύπρου στο 3ο περιφερειακό σεμινάριο της ΔΕ στο Παρίσι

Μέλη της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση θα συμμετάσχουν σε περιφερειακό συνέδριο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Παρίσι

Οι βουλευτές κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Στέφανος Στεφάνου, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ), θα συμμετάσχουν στο 3ο περιφερειακό σεμινάριο της ΔΕ για την Ομάδα 12+, με θέμα την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τo σεμινάριο, το οποίο αποτελεί μέρος μιας σειράς περιφερειακών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, συνδιοργανώνουν η ΔΕ και το Κοινοβούλιο της Γαλλίας στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2024. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η προώθηση της εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, μέσω της ενίσχυσης του αισθήματος του ανήκειν σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων θεμάτων, η πορεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση και ο θεσμός των ανοικτών κοινοβουλίων και η καινοτομία.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση της εφαρμογής των αρχών της βιωσιμότητας στην προετοιμασία και διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει το Παρίσι το 2024.

 

https://www.pio.gov.cy

Αφήστε μια απάντηση