Ομογένεια

Επίσκεψη  Γεν. Γραμμ. Γιάννη Χρυσουλάκη  στα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας

 

 Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου – Συνάντηση με εκπαιδευτικούς και μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αλεξάνδρειας.

 

Κοντά στους Αιγυπτιώτες 60 και πλέον μαθητές των ιστορικών Ελληνικών σχολείων, του Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και του Αβερώφειου Γυμνασίου Λυκείου βρέθηκε σε μία ξεχωριστή επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Τον κ. Χρυσουλάκη υποδέχτηκαν πρώτα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου με μία αγκαλιά λουλούδια, με τον Γενικό Γραμματέα να τους ευχαριστεί, να συζητά μαζί τους για αρκετή ώρα, να τους ρωτάει για την Ελληνική Επανάσταση και να τονίζει ότι «εμείς, σαν ελάχιστη ανταπόδοση, τους φέραμε κάποια δωράκια για να μάθουν κάποια περισσότερα πράγματα για τους ήρωες και την ιστορία του 1821, αν και οι εξαιρετικοί τους δάσκαλοι τους είχαν ήδη διδάξει αυτήν την ιστορία. Όλα τα παιδιά ήξεραν για τα 200 χρόνια, ήξεραν για τους ήρωες, ήξεραν για τις μάχες που έδωσε ο Ελληνισμός, για να είναι σήμερα ελεύθερος».

 

 

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όλους τους εκπαιδευτικούς, την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για τις προσπάθειες που καταβάλλει να συντηρεί τον Ελληνισμό και να σηκώνει τόσο ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά και το αιγυπτιακό κράτος για την πρόνοια να φιλοξενεί και να έχει στην αγκαλιά του όλα αυτά τα ελληνόπουλα σήμερα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, παρουσία και του Κοινοτικού Επιτρόπου Νικόλα Κόπελου, τόνισε, από πλευράς του ότι «σαν Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, είμαστε δίπλα στα σχολεία μας, στηρίζουμε τα σχολεία μας, στηρίζουμε την ελληνική γλώσσα, για να παραμείνει στα σχολεία μας για όσο μπορούμε, και μακάρι για πάντα…».

 

 

Σε συνάντησή του με τους μαθητές του Αβερώφειου Γυμνασίου – Λυκείου, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι για σας στην Ελλάδα. Θέλω να μεταφέρετε στους γονείς σας την αγάπη μας, την αγάπη της Ελληνικής κυβέρνησης. Και να ξέρετε ότι ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πάντα στο πλευρό σας. Και εμείς, εξουσιοδοτημένοι, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να μπορέσουμε να στηρίξουμε εσάς, να στηρίξουμε τα σχολεία σας, να στηρίξουμε τις Κοινότητές σας, γιατί ο Ελληνισμός εδώ υπάρχει και πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει. Και κατέληξε: «Να διαβάζετε, να προσέχετε, να αγαπάτε πάντα τους γονείς σας οι οποίοι παλεύουνε για σας. Και την επόμενη φορά που θα έρθω, θέλω να ξέρω ότι κάποιοι από εσάς είναι στα Πανεπιστήμια. Από την πλευρά μας, η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα είναι στο πλευρό σας για να σας στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί. Η Ελλάδα είναι κοντά σας. Είναι στην καρδιά σας, αλλά θα είναι και κοντά σας πάντα. Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!»

 

Αφήστε μια απάντηση