Ομογένεια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ

 

Με πολύ ενθουσιασμό, με την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών που αφορούν την νέα γενιά των Ελλήνων Ομογενών και με φιλόδοξο στόχο τη δημιουργία ενός Δικτύου Επικοινωνίας των νεαρών Ομογενών από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε χθες, 13-10-21, η επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με τους νέους της Διασποράς.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας πραγματοποιήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Ένωσης Ομογενών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας και με τη σημαντική συνδρομή των Προξενικών Αρχών του Perth.

Στη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας  ενημέρωσε τους νέους Ομογενείς για τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, τόσο για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας (International Greek Language Day, staellinika.com., study in Greece ) όσο και για τα νέα, αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων. Ειδικότερα όσον αφορά τα αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι η προσέλκυση – πέραν των ξένων – και των νεαρών Ομογενών, κυρίως τρίτης ή τέταρτης γενιάς, που ενδεχομένως δεν μιλούν επαρκώς ελληνικά και οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δεν είχαν για το λόγο αυτό, τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενισχύει το ρόλο της Ελληνικής Διασποράς και προανήγγειλε προγράμματα φιλοξενίας για το καλοκαίρι 2022 , τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους της Ομογένειας να επισκεφτούν τη χώρα καταγωγής τους και να γνωριστούν μεταξύ τους, διασφαλίζοντας έτσι την υλοποίηση ενός παγκόσμιου δικτύου επικοινωνίας για τη νέα γενιά Ελλήνων Ομογενών.

Από την πλευρά τους, οι ελληνικής καταγωγής φοιτητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εν λόγω προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση