Ελλάδα Κόσμος Ομογένεια

Συμμετοχή του Γεν. Γραμ. Δ.Δ.Α.Ε.  σε τηλε-συνάντηση για το Έπος του 40

 

Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού:

«Συμμετείχα με ομιλία μου στη ζωντανή τηλε-συνάντηση με θέμα “Η Ημέρα του OXI και τα αποτελέσματά της στον Β’ ΠΠ στην Ευρώπη και την Αμερική” που διοργάνωσε η Επιχειρηματική και Πολιτιστική Συνεργασία Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean Business Cultural Alliance – EMBCA) σε συνεργασία με την Πολιτιστική Επιτροπή της Ελληνοαμερικανικής Προοδευτικής Ένωσης (American Hellenic Progressive Association – AHEPA) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (Hellenic American National Council – ΗΑΝC).

Ο κ. Lou Katsos, Πρόεδρος της EMBCA και Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτιστικής Επιτροπής του AHEPA, συντόνισε το πάνελ και παρουσίασε τον τραγουδιστή της Ελληνικής Όπερας, κ. Κώστα Τσουράκη, ο οποίος ερμήνευσε a capella τραγούδια της Σόφιας Βέμπο. Τα εναρκτήρια σχόλια έγιναν από τον Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα.

Το διακεκριμένο πάνελ περιλάμβανε επίσης τον Στρατηγό ε.α. Ιωάννη Μπαλτζόις, τον ιστορικό και συγγραφέα, Καθηγητή του Κολλεγίου Χάβερφορντ, Αλεξάντερ Κιτρόεφ, τη Διευθύντρια του Μουσείου της Kehila Kedosha, κα Janina Marcia Ikonomopoulos, τον Ανώτατο Αντιπρόεδρο της AHEPA, κ. Jimmy Kokotas, και τον Ιστορικό Ερευνητή / Συγγραφέα, κ. Peter Giakoumis.

Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στην Ημέρα του OXI και τα επακόλουθα που οδήγησαν στις μάχες στην Ήπειρο και τη Νότια Αλβανία με τις διεθνείς ιστορικές συνέπειες και τα αποτελέσματά τους. Το πώς εξετάζονται αυτά τα αποτελέσματα μετασχημάτισαν την εικόνα των Ελληνο-αμερικανών και γενικά της ελληνικής Διασποράς.»

Αφήστε μια απάντηση