Ομογένεια

Κατάθεση στεφάνου στο Ελ Αλαμέιν από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Χρυσουλάκη

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον εμβληματικό χώρο του μνημείου των Ελλήνων πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στη μάχη του Ελ Αλαμέιν, δυτικά της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες αυτούς, που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία.

 

 

Η συγκεκριμένη μάχη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου 1942. Η μάχη υπήρξε σημείο καμπής των επιχειρήσεων του Άξονα και σήμανε την έναρξη της υποχώρησης των ιταλογερμανικών δυνάμεων στο βορειοαφρικανικό μέτωπο. Στη μάχη του Ελ Αλαμέιν χάθηκαν και πολλοί Έλληνες.

Η φιλόξενη γη της Αιγύπτου έγινε συνώνυμη της πρώτης και καθοριστικής νίκης του πολέμου, αυτής που οδήγησε στην απελευθέρωση της Λιβύης , της Ιταλίας, της Ελλάδας και στην μεγάλη νίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

Τα έθνη που πολέμησαν στην θρυλική μάχη του Ελ Αλαμέιν, την μάχη που κόστισε τόσες ψυχές, είναι σήμερα σύμμαχοι και εταίροι και συνεργάζονται για την διαφύλαξη της ειρήνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης σε έναν καλύτερο κόσμο.

Στην τελετή κατάθεσης στεφάνου παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, και ο Γενικός Σύμβουλος Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο, κ. Ηλίας Γαλάνης.

Αφήστε μια απάντηση