Ομογένεια

Ο Γεν. Γραμμ. Χρυσουλάκης υποδέχτηκε τον Δημοσθένη Δεσποτίδη

 

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας διπλωματίας, Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Δημοσθένη-Δημήτριο Δεσποτίδη, μαθητή, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος ‘Never Such Innocence’ με έδρα το Λονδίνο. Το ποίημά του με τίτλο ‘Inspirational poem’ (Ποίημα έμπνευσης) επελέγη μεταξύ 4.000 υποψηφιοτήτων παιδιών από 44 χώρες στην κατηγορία 11-14 ετών που αφορούσε στην υποκατηγορία με τίτλο ‘Fight for Freedom’ (Μάχη για την Ελευθερία).

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ιδρύματος ‘Never Such Innocence’ με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δημοσθένης-Δημήτριος Δεσποτίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου του 2007 και έλκει την καταγωγή του από την Άνδρο. Από πολύ μικρός ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένος τόσο σε αγγλικά όσο και σε ελληνικά βιβλία. Τον γοητεύουν η Λογοτεχνία, η Φιλοσοφία, η Ποίηση, οι Τέχνες, το Θέατρο και ο Πολιτισμός. Δεν εξασκεί όμως μόνο το πνεύμα του αλλά και το σώμα του συμμετέχοντας κατά τρόπο συστηματικό σε μία σειρά αθλημάτων όπως taekwondo, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, τέννις και ιστιοπλοΐα. Ασχολείται με τη μελέτη και εκμάθηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και καταφέρνει να πάρει όλες τις Πιστοποιήσεις της Microsoft σε μικρή σχετικά ηλικία, ενώ παράλληλα αναπτύσσει πολλές δεξιότητες και στην ζωγραφική. Πολλά έργα του έχουν διακριθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Ο μικρός Δημοσθένης-Δημήτριος μιλά Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Δημοσθένης  εξήγησε στον Γενικό πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την ποίηση, τι ήταν αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον ελληνικό πολιτισμό, για τα πολυσχιδή ενδιαφέροντά του, όπως μουσική, αθλητισμός, εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς και για τα σχέδιά του για το μέλλον. Με σωστό προγραμματισμό, αλλά κυρίως με την αγάπη του γι’ αυτό που κάνει, βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθεί με όλα τα παραπάνω. Πολύτιμος αρωγός σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσει είναι η μητέρα του η οποία στηρίζει όλες του τις προσπάθειες. Ήδη τον Δημοσθένη είδε και συνεχάρη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη μεριά του, ο Γενικός  μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η μέχρι τώρα πορεία του Δημοσθένη  και οι δράσεις που αναπτύσσει, αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τα παιδιά της ηλικίας του και κυρίως για εκείνα της Ομογένειας, τα οποία θέλουν και προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό και κυρίως την ελληνική γλώσσα και του πρότεινε να συμμετάσχει σε μελλοντικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, με αντικείμενο τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα, καθώς και τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αφήστε μια απάντηση