Ομογένεια

Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Χρυσουλάκης στο 22ο ετήσιο συνέδριο της AHEPA

 

O Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, ομότιμος καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 22ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της AHEPA, της Περιφέρειας 25 Ελλάδος, στην ιστορική Κέρκυρα, που φέτος με αφορμή τα 200 χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας, ήταν αφιερωμένο στο τέκνο της νήσου και πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

 

 

Στην εναρκτήρια ομιλία του μεταξύ άλλων ο Κος Γενικός  υπογράμμισε την τεράστια σημασία του έργου της ΑΗΕΡΑ, η οποία στα 99 χρόνια από τη δημιουργία της έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε : “…Η AHEPA υπηρετώντας την αξιοθαύμαστη κληρονομιά της χώρας μας, μέσω των συμβόλων της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, προωθεί την χώρα μας και ανοίγει δρόμους για την παγκόσμια υιοθέτηση των αξιών αυτών. Συνδυαστικά, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό, με ευγενή τρόπο στη διεθνή κοινότητα και την Ελληνική Διασπορά, η οποία αποτελεί θεμελιώδη γέφυρα επικοινωνίας μας με τις χώρες όπου αναπτύσσεται η ομογένεια, συγκροτείται μια πολύτιμη δυναμική για τη διασφάλιση και αξιοποίηση γεωπολιτικών και οικονομικών ευκαιριών για την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις της χώρας με τους άλλους λαούς και συμβάλλει στην ενίσχυση του παγκόσμιου ελληνικού δημοκρατικού ιδεώδους, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για την επίλυση θεμάτων οικουμενικού ενδιαφέροντος”.

 

 

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΗΕLLAS, Περιφέρειας 25, κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και o Πρόεδρος του Τμήματος ΑΗΕΡΑ Κέρκυρας, κ. Νίκος Δημητρόπουλος. Συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεκτάριος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Γκίκας, εκπρόσωποι τμημάτων ΑΗΕΡΑ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και οι λοιπές Αρχές του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση