Ομογένεια

Επίσκεψη του Γιάννη Χρυσουλάκη σε σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη

 

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ι. Χρυσουλάκη σε σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ι. Χρυσουλάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη  συνοδεύοντας τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας.

Στους ιστορικούς εκπαιδευτικούς χώρους της Ελληνικής Μειονότητας, φορτισμένους με πλούσιες μνήμες, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και μαθητές, είχε την ευκαιρία να νιώσει από κοντά τη θέρμη της άσβεστης φλόγας της νέας γενιάς του Ελληνισμού της Πόλης, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να τους μεταφέρει την αμέριστή στήριξη του Ελληνικού Κράτους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τους μαθητές και με τον Λυκειάρχη, κ. Δημήτρη Ζώτο. Συζήτησε μαζί τους για την ενεργό συμμετοχή του σχολείου στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και ειδικότερα τα σχέδια που αφορούν στη νεολαία, όπως η Οικονομική Ολυμπιάδα και το Πανομογενειακό Συνέδριο Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε, επίσης, το Ζωγράφειο Λύκειο και συναντήθηκε με μαθητές και τον Λυκειάρχη, κ. Γιάννη Δερμιτζόγλου. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, οι οποίοι με φιλομάθεια και γνώσεις αναφέρθηκαν στο παρελθόν των ιστορικών αυτών σχολείων, αλλά και στην ευκαιρία που τους δίνεται, ζώντας ανάμεσα σε δύο κουλτούρες, να προάγουν τον ελληνισμό και την πολυπολιτισμικότητα.

 

 

Την παραμονή των επισκέψεών του, ο κ. Χρυσουλάκης είχε παραβρεθεί σε συνάντηση με τους Διευθυντές των Μειονοτικών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, που πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών,, Ανδρέα Κατσανιώτη και την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Συζητήθηκαν και καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική Κοινότητα της Ελληνικής Μειονότητας. Οι εκπρόσωποι των Μειονοτικών Σχολείων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός  ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως διάθεση να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση