Ομογένεια

Συνάντηση Καβαλή – Χρυσουλάκη με επίκεντρο την καταβολή των συντάξεων των Αιγυπτιωτών

 

Συνάντηση Καβαλή – Χρυσουλάκη με επίκεντρο την καταβολή των συντάξεων μετά το αναμενόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

 

Την Τρίτη 15 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής είχε στην Αθήνα επίσημη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.  Ο σκοπός της συνάντηση των δύο αντρών ήταν η εφ΄όλης της ύλης ενημέρωση από τον κ. Καβαλή  για όλα τα θέματα της Ομογένειας  με επίκεντρο όμως το φλέγων θέμα της διαδικασίας καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για το προοδευτικό  κλείσιμο των καταστημάτων της στην Αίγυπτο.

Ο κ. Καβαλής ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι  με την καταβολή των συντάξεων τους αν προκριθεί τελικά η λύση των μεμονωμένων εμβασμάτων σε διάφορες Αιγυπτιακές τράπεζες, αντί του τρόπου που ισχύει σήμερα με την αποστολή ενός συνολικού εμβάσματος  από τον  ΕΦΚΑ για όλους τους δικαιούχους σε μία τράπεζα και στην συνέχεια τον διαμοιρασμό του εκάστοτε ποσού στους αντίστοιχους λογαριασμούς με ονομαστική λίστα.

Η πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που μετέφερε ο κ. Καβαλής ήταν συνεχίσει το ίδιο σύστημα καταβολής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ σε μία και μόνο διάδοχη Αιγυπτιακή  τράπεζα για να μπορεί η Ελληνική Κοινότητα να  παρακολουθεί και να επεμβαίνει αποτελεσματικά όπου χρειάζεται, συνολικά και για όλους τους συνταξιούχους διορθώνοντας τις όποιες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Ο κ. Χρυσουλάκης πάντοτε αρωγός στην επίλυση των θεμάτων της Ομογένειας κατανόησε τις ενδεχόμενες δυσκολίες για τους συνταξιούχους από το αναμενόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και υποσχέθηκε στον κ. Καβαλή ότι θα έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό να βρεθεί άμεσα η βέλτιστη δυνατή λύση για τους ομογενείς συνταξιούχους.

 

https://ekkairo.org

 

Αφήστε μια απάντηση