Ομογένεια

Συνάντηση Χρυσουλάκη με ομάδα ομογενών νέων από την Αργεντινή

 

Με συγκίνηση δέχτηκε ο Γεν. Γραμμ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης με ομάδα νεαρών κοριτσιών και αγοριών από την Αργεντινή, τα οποία ταξίδεψαν και περιηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε διάφορα σημεία της χώρας μας.

Πρόκειται για αποφοίτους του ελληνόφωνου σχολείου “Αθηναγόρας”, το οποίο από την ίδρυσή του από τον Γεννάδιο Χρυσουλάκη εδρεύει στο Μπουένος Άϊρες.

 

 

Τα νέα αυτά παιδιά, τα οποία φοιτούν πλέον σε πανεπιστημιακές σχολές, με τη συνοδεία και καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κας Σοφίας Αντώνογλου, στο πλαίσιο του ολιγοήμερου ταξιδιού τους, επισκέφθηκαν ελληνικά τοπόσημα και μνημειακούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτής της περιήγησης είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία βιωματική εμπειρία από την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τη μαθησιακή εξοικείωση με την χώρα και τη γλώσσα μας κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων.

 

 

O Γενικός ευχόμενος κάθε επιτυχία στην ακαδημαϊκή τους ζωή, τους εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι, μέσα από την εκπαίδευση που έλαβαν έγιναν μέτοχοι της ελληνικής πνευματικής  κληρονομιάς και τους διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προαγωγή της ελληνικής παιδείας και γλώσσας.

 

Αφήστε μια απάντηση