Ομογένεια

Ιωάννης Χρυσουλάκης : “2021 AHEPA PUBLIC SERVICE AWARD”

 

Ξεκίνησε χθες, 25-7-21, στην Αθήνα το 99ο Παγκόσμιο Συνέδριο της AHEPA, συνεορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο και την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή δίνει το σήμα στους ομογενείς  να επισκεφθούν για τις διακοπές τους την Ελλάδα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στον Ελληνικό Τουρισμό σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με ομιλία του  ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου και Δημόσιας Διπλωματίας ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Στον Γεν. Γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη, με ομόφωνη απόφαση της κεντρικής διοίκησης των AHEPA του απονεμήθηκε, η διάκριση “2021 AHEPA PUBLIC SERVICE AWARD”, για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνισμό και για το κοινωνικό του έργο.

 

 

 

Κατά την ομιλία του ο Γενικός τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της ύπαρξης και δράσης της “AHEPA, της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, που επί μία εκατονταετία σχεδόν πρεσβεύει και προωθεί τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού.”

 

 

Επίσης υπογράμμισε: “Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπηρετώντας την κληρονομιά της χώρας μας, μέσω των διαχρονικών αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, προωθούμε την χώρα μας και ανοίγουμε νέους δρόμους για την παγκόσμια στήριξη των αξιών αυτών. Σε παλαιότερους, δύσκολους καιρούς, οι πρόγονοι σας άφησαν τη γη που τους γέννησε, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε μία φιλόξενη αλλά μακρινή χώρα. Αγάπησαν τη νέα τους πατρίδα, αλλά δεν λησμόνησαν ποτέ τον τόπο της καταγωγής τους. Έτσι, οι Έλληνες της Αμερικής, σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αλλά και στα πρώτα 20 χρόνια του 21ου αιώνα, στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα στην Ελλάδα. Γύρισαν πίσω, όταν τους χρειάστηκε η πατρίδα, για να πολεμήσουν. Αλλά και από την Αμερική βοήθησαν υλικά και ηθικά. Δεν την ξέχασαν στο πόλεμο, δεν την ξέχασαν όμως ούτε στην ειρήνη”.

Αφήστε μια απάντηση