Κύπρος Νέα

Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα καλώς όρισε την Τζόζη Χριστοδούλου

Εξοχότατος Πρέσβυς Σταύρος Αυγουστίδης:

«Καλωσορίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου σήμερα, 22-5-24 στην Πρεσβεία μας στην Αθήνα την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, κυρία Τζόζη Χριστοδούλου και τη συνεργάτη της κυρία Νιόβη Γεωργιάδη.

Με την κυρία Επίτροπο συζητήσαμε για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα θέματα αρμοδιότητας της και την συμβολή της Πρεσβείας μας στη προώθηση της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε θέματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Ανταλλάξαμε απόψεις για το μείζον θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και της ανάγκης αποδόμησης των έμφυλων στερεότυπων και προκαταλήψεων.

Συμφωνήσαμε την συνδιοργάνωση παρουσιάσεων στην Πρεσβεία μας με κυρία θεματική την ισότητα ανδρών και γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κατά την παρουσία της στην Αθήνα η κυρία Χριστοδούλου θα συμμετάσχει σε Συνέδριο με θέμα: «Γυναίκες στη Διπλωματία», ενώ κατά την παραμονή της στην Αθήνα θα έχει συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας της Ελλάδας, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και άλλες συναντήσεις με αξιωματούχους στον τομέα αρμοδιότητος της.»

Αφήστε μια απάντηση