Νέα Ομογένεια

Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου: έναρξη εγγραφών 2022-2023

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου (Av. de Stalingrad 36, 1000 Bruxelles) ανακοινώνει επισήμως την έναρξη της περιόδου των εγγραφών του Διδακτικού Έτους 2022-2023, γνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την διατήρηση των δραστηριοτήτων της για τρίτη συνεχή χρονιά.

Με τη βοήθεια του Θεού βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολλά υποσχόμενου διδακτικού έτους με πολυάριθμους διδάσκοντες, διδασκόμενους, μαθήματα, εκδηλώσεις και γεγονότα, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Σχολής μας.

Επιπλέον, ύστερα από τρία χρόνια λειτουργίας του τμήματος “Βυζαντινής Μουσικής”, με περισσή χαρά σας γνωρίζουμε ότι την φετινή χρονιά εγκαινιάζεται και λειτουργεί εις το εξής ένα νέο τμήμα “Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής”. Η δραστηριοποίηση της Σχολής μας στους “τρόπους και δρόμους” του παραδοσιακού τραγουδιού, οφείλεται στην άρρηκτη συγγένεια των δύο αυτών ειδών μουσικής, απαρχή της οποίας αποτελεί η κοινή προέλευση και καταγωγή τους. (Περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα εδώ)

Αναλυτικότερα, μεταξύ των ήδη διδασκόμενων μαθημάτων, της Ψαλτικής Τέχνης, του Τυπικού και του Ψαλτικού Χορού συγκαταριθμείτε, πλέον, η “Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής”, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμα μουσικό ταξίδι στην πλούσια και μακραίωνη ελληνική παράδοση.

Η στήριξη και ευλογία της τοπικής Εκκλησίας, η επιλογή ικανότατων δασκάλων, το μεράκι όλων των μελών της σχολής για την τέχνη της μουσικής και την παράδοση, εγγυάται την ποιότητα, την επιτυχία και την συνέχεια των δραστηριοτήτων μας, πάντοτε με συνέπεια στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που εκφράζετε προς την Σχολή μας! Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τα μαθήματα της σχολής μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 10η Οκτωβρίου 2022. (Βρείτε εδώ την φόρμα εγγραφής). Η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών με την ακολουθία του Αγιασμού και τον πανηγυρικό Εσπερινό της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, όπου θα διακονήσει την Ιερά Υμνωδία ο “Ψαλτικός Χορός” μας.

Η συμμετοχή σας στις δραστηριότητες της Σχολής μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή, καθώς αυτή θα ενισχύσει το δυσεπίτευκτο έργο μας στην Ορθόδοξη διασπορά και θα διευρύνει την όμορφη μουσική μας οικογένεια!

Αφήστε μια απάντηση