Χωρίς κατηγορία

Η Symmetric Records του Bob Katsionis παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον πρώτο δίσκο του heavy/power metal συγκροτήματος Sands Of Eternity.

——————————————————- 

 *** ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ***
 

 

Καλλιτέχνης:  SANDS OF ETERNITY 

Τίτλος:  “Beyond The Realms Of Time” 

Χώρα:  Ελλάδα 

Είδος:  Heavy / Power / Epic Metal 

Εταιρεία:  Symmetric Records 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας:  6 Μαΐου 2022 

 

 

Η Symmetric Records του Bob Katsionis παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον πρώτο δίσκο του heavy/power metal συγκροτήματος Sands Of Eternity. 

Οι Sands Of Eternity αποτελούν την εξέλιξη των Hourglass Sands Of Eternity, γνωστότεροι ως Hourglass SOE, που σχηματίσθηκαν στη Αθήνα το 1996. Μετά από δύο demo οι Hourglass SOE κυκλοφόρησαν τον πρώτο – και τελευταίο – δίσκο τους (“Journey To Infinity” – 2002) και στη συνέχεια το συγκρότημα διαλύθηκε. 

Παρόλα αυτά ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Γιάννης Ιωακειμίδης συνέχισε να γράφει heavy/power τραγούδια τα επόμενα χρόνια έως ότου το υλικό που συσσωρεύτηκε κάλυπτε έναν ολόκληρο δίσκο. 

Το γεγονός αυτό ενισχύθηκε από τα ίχνη που είχαν αφήσει οι Hourglass SOE στο internet και που έφεραν αναμνήσεις καθώς και ορισμένα απρόσμενα αποτελέσματα, όπως ο δίσκος της μπάντας να πωλείται online έως 600$ αλλά και ένα φόρουμ που αναφερόταν με όμορφα λόγια στην μπάντα τα οποία οδήγησαν τον Γιάννη Ιωακειμίδη να αναζητήσει τρόπους να ηχογραφήσει το νέο του υλικό. Έτσι, από τις στάχτες των Hourglass SOE δημιουργήθηκαν οι Sands Of Eternity όπου μαζί με τον τραγουδιστή Μιχάλη “Dice” Παπαδάκη και τον παραγωγό Bob Katsionis το υλικό πήρε τελικά την μορφή ενός νέου δίσκου με 10 τραγούδια, του “Beyond The Realms Of Time”. Το ύφος του δίσκου είναι πιστό στις heavy/power καταβολές του προηγούμενου σχήματος εξελισσόμενο παράλληλα σε ήχο, στίχους, μουσικές συνθέσεις και αισθητική. 

Η μουσική είναι επηρεασμένη από θρυλικά σχήματα στον χώρο του heavy metal και του power metal όπως οι WarlordHelloweenHammerfallKamelotStratovarius και Judas Priest ενώ οι στίχοι κινούνται σε πιο προσωπικές αναζητήσεις και μονοπάτια. 

Την εικαστική επιμέλεια του δίσκου ανέλαβε ο εξαίρετος καλλιτέχνης Uwe Jarling ( www.jarlingarts.com ) όπου δείχνει ένα πέρασμα μέσα στον χρόνο σηματοδοτώντας τη νέα εποχή της μπάντας. 

 

Ακολουθώντας την πολιτική των κυκλοφοριών της Symmetric Records, το “Beyond The Realms Of Time” δεν θα είναι πλήρως διαθέσιμο μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας streaming (όπως το Spotify ή το iTunes κ.λπ.) και μπορεί να παραγγελθεί μόνο απευθείας από το Bandcamp της Symmetric Records σε ψηφιακή ή φυσική μορφή DeluxeDigipakCD με 8-σέλιδο booklet που μπορείτε να την βρείτε μόνο εδώ:  

https://sandsofeternity.bandcamp.com/ 

Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/SandsOfEternityOfficial 

Instagram: sands.of.eternity_official 

 

 

 

“Shadows Of Light” [Lyric Video 2022] 

 (Δείτε το εδώ)

https://www.youtube.com/watch?v=QMqzlwoun18

 

TRACKLISTING: 

1. Still Awake 

2. Enlightened (Mighty Warrior) 

3. The Hitman
4. Faded
5. Red Flag 

 

6. Desire
7. Shadows Of Light
8.  A Different Way
9. So Far Away (A Soldier’s Cry) 

 

10. Beyond The Limits 

Μουσική & Στίχοι: Γιάννης Ιωακειμίδης
 

 

LINE UP:
Γιάννης Ιωακειμίδης: Κιθάρες 

 

Μιχάλης “Dice” Παπαδάκης: Φωνητικά 

Θανάσης Σκουτέλης: Μπάσο 

Βαγγέλης Καλέντζης: Πλήκτρα 

Μιχάλης Σκουτέλης: Τύμπανα 

Κώστας Νάνος: Κιθάρες 

 

CREDITS:
Παραγωγή και Μίξη: Bob Katsionis
Ηχογραφήθηκε Φεβ.- Νοε. 2021 στο Sound Symmetry Studio, Αθήνα

 

Πλήκτρα στο δίσκο: Bob Katsionis
Mastering: Νάσος Νομικός, VU Productions, Πειραιάς

 

Artwork: Uwe Jarling ( www.jarling-arts.com )