Πολιτισμικά

Οι Δρόμοι του Πολιτισμού στο Πέρα

 

Το Φεστιβάλ “Οι Δρόμοι του Πολιτισμού στο Πέρα”, Beyoğlu Kültür Yolu, αρχίζει, στις 28/5/22, με μια μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας, 20:00 τοπική ώρα στην όπερα της Τουρκικής TELEKOM.

 

 

Πλήθος καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων, Ρωμιοί, Ελλαδήτες και Τούρκοι, μετέχουν στο Φεστιβάλ, που έχει σκοπό να αναδείξει τις πολιτιστικές ευαισθησίες της Βασιλεύουσας.

 

 

Μεταξύ αυτών, οι νέοι συνθέτουν και τραγουδούν, από τα μειονοτικά σχολεία της Πόλης. Όπως το δικό μας Ζωγράφειο, 2 αρμενικά σχολεία, μεταξύ των οποίων το Esayan, 2 γαλλικά, το αυστριακό λύκειο “Saint Georg”, δύο ιταλικά, ένα αγγλικό κ.α., παίρνουν μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ, στις 8 Ιουνίου.

 

 

Ο έλληνας καλλιτέχνης , από την Αμαλιάδα, Θεολόγος Αναγνωστόπουλος, εμφανίζεται την 1η Ιουνίου στην υπαίθρια σκηνή της πλατείας του Πύργου του Γαλατά.

Η Ελένη Δεμιρτζόγλου επιστρέφει στην Πόλη σαν χορεύτρια και χορογράφος με μία εκλεκτή παρέα 14 συνεργατών της, στις 12/6/22 τελευταία μέρα του Φεστιβάλ το βράδυ.

Σε πάνω από 100 μεγάλες Αίθουσες και σαλόνια, 18 οθόνες του δρόμου, πάνω από 5000 εκδηλώσεις και εκθέματα σε έναν άξονα  που διασχίζει το Πέρα από άκρη σε άκρη, αυτήν την παλιά περίφημη συνοικία, που σήμερα λέγεται Beyoğlu στα Τουρκικά, παρουσιάζονται   τομείς του πνεύματος και της καλλιτεχνίας όπως φιλοσοφία, θέατρο, μουσική, ζωγραφική και κινηματογράφος. Λαμβάνουν χώρα και πολλά happening για παιδιά, όπως ένας διαγωνισμός οικογενειών με τα παιχνίδια LEGO.

 

Αφήστε μια απάντηση