Νέα Ομογένεια

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δέχθηκε, χθες, 6 Ιανουαρίου 2024, τον Εξοχ. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανο Κασσελάκη, με συνεργάτες του, με τους οποίους είχε μακρά συνομιλία.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την παρουσία του στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας και τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια της Πόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Photo: Νίκος Παπαχρήστου

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

“Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τα Θεοφάνια είναι μία μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε ο Παναγιότατος στο κήρυγμά του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη για ειρήνη. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα. Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το Άγιο Πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός και να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας.”

Photo: Νίκος Παπαχρήστου

Αφήστε μια απάντηση