Κύπρος Νέα

Υπογραφή Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με Αυστρία

Την Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των ΕΔ της Αυστρίας, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ), Συνταγματάρχης Johann Trummer.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αυστρία. Με τις δράσεις που προβλέπονται, ενισχύεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

Παράλληλα, αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, οι οποίες προάγουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο ΑΚΑΜ της Αυστρίας, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

http://www.army.gov.cy

Αφήστε μια απάντηση