Τουρισμός

Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από Αυστρία στη Ρόδο και στη Σύμη 14 – 17.10.2021

 

Ρόδος – Σύμη : το καλοκαίρι συνεχίζεται !

 

Ταξίδι δημοσιογράφων με εκπροσώπους από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της Αυστρίας, διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το Δήμο Σύμης και τη στήριξη της Austrian Airlines το διάστημα 14-17 Οκτωβρίου.

Το νησί του Ήλιου, των ιπποτών και της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας, συμπεριλαμβάνεται επάξια στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Ρόδου, τοποθετώντας την Αυστρία στην 6η και αναλογικά του πληθυσμού της στην πρώτη  θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών.

Οι Αυστριακές αερογραμμές συνδέουν τη Βιέννη και κύριες αυστριακές πόλεις έως τέλος Οκτωβρίου 2021 με πληρότητα που αγγίζει το 98% ακόμα και τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

 

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το παλάτι των Ιπποτών, η Καλλιθέα, η Λίνδος, αλλά και παραδοσιακά χωριά- όπως ο Απόλλωνας ήταν  μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Ρόδου απέδειξαν για άλλη μια φορά τον άψογο επαγγελματισμό τους και τη σημασία που δίνουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του πολύπτυχου τουριστικού τους προϊόντος.

Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, οι ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο, συντελούν στην ανάδειξη της Ρόδου ως προορισμό που μπορεί, λόγω του εξαιρετικού κλίματος, να δέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Μια εξαίσια και ιδιαίτερη εμπειρία υπήρξε η μονοήμερη επίσκεψη της δημοσιογραφικής  ομάδας στη μοναδική Σύμη, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Με τη συνοδεία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ – Πανορμίτη και θαύμασαν τη χαρακτηριστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του νησιού.

 

 

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την περαιτέρω ανάδειξη νησιών τα οποία γειτνιάζουν με brand  προορισμούς όπως η Ρόδος, που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Η προβολή των γειτονικών νησιών αποτελούν προστιθέμενη αξία και αναδεικνύουν το εξαιρετικό πλεονέκτημα της χώρας μας για Island hopping.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ρόδου και το Δήμο Σύμης για τη θερμή υποδοχή, την εξαιρετική φιλοξενία  και την άψογη διοργάνωση όπως επίσης και τους επαγγελματίες των νησιών που για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν και στήριξαν δυναμικά τον κοινό μας στόχο.

Τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στο ταξίδι : Kronen Zeitung (1,5 εκατομ. φύλλα – μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης), Die Presse, Salzburger Nachrichten, Society, Falstaff, The Viennese Girl, TIP.

Το ταξίδι συνόδεψαν η κ. Σταυρούλα Σκαλτσή, Προϊσταμένη ΕΟΤ Αυστρίας, Ιωάννης Ραφαλιάς Press EOT  Αυστρίας, Michaela Gruber – Austrian Airlines. Η Αυστρία μέσω των Αυστριακών Αερογραμμών συνδέεται με 18 ελληνικούς προορισμούς και η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους «άγνωστους» για το ευρύ κοινό νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς

Αφήστε μια απάντηση