Τουρισμός

Ελλάδα ψηφίζουν οι Αυστριακοί για τις διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι -Άρωμα Ελλάδας στο Τυρόλο

 

Εξαιρετικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό που έρχονται από την Αυστρία με τη ζήτηση  για τη φετινή τουριστική περίοδο να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Τα άκρως ενθαρρυντικά αυτό στοιχεία προέκυψαν από τη δράση προβολής της Ελλάδας σε Αυστρία που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας.

Το 98% των πτήσεων charter από τη Δυτική Αυστρία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Innsbruck (πρωτεύουσα του Τυρόλου) έχουν ως προορισμό την Ελλάδα.

Αυτό προέκυψε στη  εκδήλωση προβολής της Ελλάδας  που συνδιοργάνωσε με τον μεγαλύτερο διοργανωτή ταξιδίων της Δυτικής Αυστρίας τον Ideal Tours, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στις αρχές Μαΐου στους χώρους του αεροδρομίου του Innsbruck,  παρουσία 120 πρακτόρων, στελεχών τουριστικών Γραφείων, εκπροσώπων του αεροδρομίου Τυρόλου και δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση τουριστικού ενδιαφέροντος που διοργανώνεται στη χώρα μετά την πανδημία.

 

διακρίνονται από αριστερά : η κα. Σταυρούλα Σκαλτσή Προίσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, η κα. Martina Russeger – Marketing Director Ideal Tours και ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, Marketing, Press από την Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας.

 

 

Την παρουσίαση ελληνικών προορισμών ακολούθησε η προβολή  φιλμ του ΕΟΤ και σειρά επαφών και συζητήσεων με παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το αεροδρόμιο του Innsbruck συνδέεται απευθείας με 6 ελληνικούς προορισμούς : Καλαμάτα/Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Καβάλα/Θάσος (νέος προορισμός για το 2022), Ήπειρος, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

Η ζήτηση για Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται η χρονική διεύρυνση
του προγράμματος του Ideal Tours για το 2022 αλλά και η προσέλκυση άλλων διοργανωτών ταξιδίων.

Αξιοσημείωτο είναι  επίσης το γεγονός ότι το 90% των κρατήσεων πραγματοποιούνται μέσω τουριστικών Γραφείων και όχι διαδικτυακά,  σύμφωνα με την τάση που επικρατούσε προ πανδημίας.

 

στελέχη τουριστικών Γραφείων

 

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος αεροπορικός  ταξιδιωτικός προορισμός διακοπών από την Αυστρία και η χώρα που έχει κερδίσει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του κοινού μετά και την άψογη διαχείριση κατά τα δύο προηγούμενα έτη της ιδιαίτερης  κατάστασης που προέκυψε λόγω πανδημίας.

 

Αφήστε μια απάντηση