Ομογένεια

Παναυστραλιανή εορτή η ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου

 

Την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της

Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία (ώρα έναρξης 7.30 π.μ.), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου και Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Την ίδια ημέρα, η μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου και τα ονομαστήρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου θα εορταστούν πανηγυρικά στην Καμπέρα, στη Μελβούρνη, στην Αδελαϊδα, στην Πέρθη, στη Βρισβάνη και στο Νόρθ-Κόουτ, σε όλες, δηλαδή, τις έδρες των

Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Των Θείων Λειτουργιών θα προεξάρχουν οι κατά τόπους Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι.

Εν τω μεταξύ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα, θα μεταβεί στο σεπτό της Ορθοδοξίας Κέντρο για να διαβιβάσει στον Παναγιώτατο τα σεβάσματα και τις ευχές των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του ευαγούς κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της πέμπτης Ηπείρου. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος, ως συνοδικός συνπάρεδρος, θα μετέχει των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Αφήστε μια απάντηση