Μουσική

Ακούσαμε το ομώνυμο άλμπουμ των ARTIFICIAL EDEN

 

ARTIFICIAL EDEN – album “Artificial Eden” (16 Οκτωβρίου 2020, Boersma Records)

Oι Artificial Eden ξεκίνησαν αρχικά ως Quadra, χτίζοντας το όνομά τους, και αναδεικνύοντας το χαρακτήρα τους.  Τώρα, σε ένα αμιγώς prog metal ύφος, κι έχοντας ωραίες επιρροές και πολλές κορυφώσεις, οι Έλληνες, μας φέρνουν το ντεμπούτο τους, ανοίγοντας σιγά σιγά τα φτερά τους.

Με ιδιαίτερους συνδυασμούς, δαιδαλώδεις και μακροσκελείς συνθέσεις και μελωδικές εκφάνσεις σε όλο του το φάσμα, το ομώνυμο άλμπουμ φτιάχνει ένα μονοπάτι περιπέτειας με πολυποίκιλους ήχους και δυνατές στιγμές.

Άκρως αγωνιώδες και δυναμικό σαν σύνολο, συνδυάζει το κλασικό heavy metal με το prog και το power, με μεγάλο ατού τις κιθάρες και τις ιδιαίτερες πεπατημένες που ακολουθεί, συνδυάζοντας πολλά στοιχεία και επιρροές.

Σε μια καλοδουλεμένη προσπάθεια, αν και λίγο η παραγωγή εξασθενίζει τη συνθετική ποιότητα της μπάντας, συναντάμε στοιχεία από τους Iron Maiden, τους Nevermore μέχρι και τους Fates Warning. Σε μια φυσική συνέχεια των κομματιών τους, ο δίσκος μοιάζει σαν έναν κύκλο δίχως αρχή και τέλος, αλλά με εναλλασσόμενα στοιχεία που αξίζουν την επανάληψη στο όποιο άκουσμα.

Γεμάτο ’90s και 00’s επιρροές και με μια φρέσκια αύρα, το Artificial Eden, δημιουργεί το κατάλληλο έναυσμα για τους Έλληνες metallers, που φαίνεται να νοσταλγούν και να ανανεώνουν τους κλασικούς ήχους του ιδιώματος που αγαπούν και υπηρετούν.

Ο δίσκος  χτυπά στο ψαχνό και δαγκώνει, χρίζοντας όμως περισσότερης δουλειάς για μια φιλόδοξη συνέχεια. Η χώρα μας αγαπά τον σκληρό ήχο, και αυτό το δείγμα μπορεί να γίνει φωτεινό παράδειγμα για πολλούς ακόμα. Το ταλέντο τους πραγματικά δικαιολογεί τη συναυλιακή συμμετοχή της μπάντας πλάι σε μεγάλα ονόματα του είδους

https://www.facebook.com/artificialedenofficial/

https://www.youtube.com/channel/UCSy2rkcI2OiPszkNagzMEtA

https://www.instagram.com/artificialedenofficial/

 

ARTIFICIAL EDEN – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=hVczw827NCU

POOR DESIRE – LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=zyRe0DfIA0g

 

 

Αφήστε μια απάντηση