Τουρισμός

Αφιέρωμα του καναλιού ARTE στην ελληνική μουσική με τη συμβολή του ΕΟΤ

 

Στην πολύπλευρη ταυτότητα και τη μοναδικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης ήταν αφιερωμένο το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Sound-Treck Europa», που μεταδόθηκε την Κυριακή 23 Μαΐου από το γερμανογαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE.

Τα γυρίσματα της εκπομπής είχαν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2020, με τη συμβολή του ΕΟΤ και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός μουσικός Stefan Hantel (καλλιτεχνικό «Shantel»), αναζητώντας τα ίχνη και την ταυτότητα της ελληνικής μουσικής, ξεκινά το μουσικό οδοιπορικό του από την Κρήτη, μεταφέρεται στην Αθήνα κι από εκεί στα βουνά της Ηπείρου και την Σύρο, για να καταλήξει στην αίθουσα του μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Στο οδοιπορικό αυτό γνωρίζει γοητευτικές όψεις διαφορετικών ελληνικών τόπων και συναντά σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής, όπως την οικογένεια Ξυλούρη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Μαρίνα Σάττι, την Αρετή Κατιμέ, τον Θωμά Κωνσταντίνου, την Σμαράγδα Αλεξανδρή, τον Σωκράτη Σινόπουλο, το μουσικό σχήμα Rebetien, καθώς και σπουδαστές ελληνικής μουσικής.

 

 

Η εκπομπή παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής μουσικής από τον κιθαρωδό Απόλλωνα έως τις βυζαντινές νότες κι από τη μικρασιατική μουσική παράδοση έως το «ανατρεπτικό» ρεμπέτικο. Την ίδια στιγμή, κάνει εκτενείς αναφορές στη σημερινή παραγωγή που δεν σταματά να αφομοιώνει ιδέες και πειραματισμούς νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι μελετούν την ελληνική μουσική σε βάθος και τολμούν με σεβασμό, μεράκι και ήθος να εμπλουτίζουν τους ήχους της με νέα δημιουργικά στοιχεία.

Η εκπομπή πρόκειται να επαναπροβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο ARTE τις προσεχείς ημέρες, ενώ θα παραμείνει online στη mediathek του καναλιού έως τις 20 Αυγούστου.

https://nextcloud.targusmedia.com/index.php/s/57CgfmPZ84B9xyB

Αφήστε μια απάντηση